Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κώστας Μπαρμπαρούσης: Τα πρώτα του λόγια όταν τον συνέλαβαν – Τι έκανε στο κελί του

Μπαρμπαρούσης

– Ο -πρώην χρυσαυγίτης- βουλευτής συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (18.06.2018), έξω από το σπίτι του, στο Πάτημα Χαλανδρίου
– Δεν είχε αντιληφθεί πως είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης
– Τι είπε στους αστυνομικούς για την καταδίωξη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (15.06.2018)
– Πέταξε το κινητό του και χρησιμοποιούσε εφεδρικό

“Ωπα ρε παιδιά! Τι έγινε; Πάω να παραδοθώ, πέρασε το Αυτόφωρο”. Αυτά είπε ο -πρώην χρυσαυγίτης- βουλευτής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, που τον συνέλαβαν σήμερα (18.06.2018) το πρωί έξω από το σπίτι του, στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Ο -ανεξάρτητος πλέον- βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, απ’ ό,τι φαίνεται δεν είχε αντιληφθεί πως είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και μάλιστα για κακούργημα. Πίστευε, όπως είπε χαρακτηριστικά στους Αστυνομικούς, πως θα ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία παράδοσης του, έπειτα από την λήξη του αυτοφώρου και ο Ανακριτής θα τον άφηνε ελεύθερο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν επέστρεψε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, έχοντας πάρει προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθεί, ήταν σκεφτικός στο κελί του και συνεχώς μονολογούσε. Προφανώς συναισθανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης.

Τι είπε ο Μπαρμπαρούσης για την καταδίωξη

Ατύπως, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν και για την καταδίωξη της περασμένης Παρασκευής (15.06.2018) από το Αντίρριο μέχρι και το Μεσολόγγι, όπου κινδύνεψαν ακόμα και ζωές αστυνομικών. Τους απάντησε απλά πως είναι βουλευτής και είχε ασυλία. Παράλληλα, τους επανέλαβε πως πίστευε πως θα παρέλθει το αυτόφωρο και όλα πλέον θα είναι κανονικά και για το λόγο αυτό ξέφυγε από τα μπλόκα.

Οι αστυνομικοί έστηναν μπλόκα στο Ξηρόμερο και το Αιτωλικό για τον εντοπισμό του Μπαρμπαρούση. η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε στήσει καραούλι, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, σχεδόν από το βράδυ της Κυριακής, καθώς είχαν βάσιμα στοιχεία πως ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν εκεί.

Το κινητό

Άλλωστε, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τα κινητά τηλέφωνα συγκεκριμένων προσώπων, με τα οποία αργά ή γρήγορα ο καταζητούμενος θα ερχόταν σε επαφή. Όπως και έγινε.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως, έπειτα από την φρενήρη καταδίωξη στο Αντίρριο, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης πέταξε το κινητό του τηλέφωνο. Αυτό δηλαδή που ήταν στ΄ όνομα του και ήταν γνωστό στις Υπηρεσίες της Βουλής και του κόμματος του και χρησιμοποιούσε ένα εφεδρικό, το οποίο όμως εντοπίστηκε από τα μηχανήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αθήνα έφθασε το απόγευμα προς βράδυ της Κυριακής, ακολουθώντας διαδρομές από ορεινούς και επαρχιακούς δρόμους που τον οδήγησαν στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από εκεί στο Χαλάνδρι.

Το βουλευτικό αυτοκίνητο, το είχε παρκάρει λίγο πιο κάτω από το σπίτι, όπου διαμένει με την Μεξικάνα σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Το αυτοκίνητο βρέθηκε από την Αντιτρομοκρατική και παραδόθηκε στην Βουλή.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις