Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κουκάκι: Τι απαντά η εισαγγελία στις αντιδράσεις για τις κατηγορίες εναντίον των 20 συλληφθέντων

Κουκάκι: Τι απαντά η εισαγγελία στις αντιδράσεις για τις κατηγορίες εναντίον των 20 συλληφθέντων

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τις κατηγορίες στους 20 συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

«Διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Έτσι απαντά σε εκείνους που διατύπωσαν την άποψη πως δεν έπρεπε σε βάρος των κατηγορουμένων να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο αλλά για κακουργήματα.

Η Εισαγγελία, μάλιστα, με την ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως αρμόδιο πλέον για να κρίνει είναι το Αυτόφωρο όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση. «Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσες κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση»αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως οι 20 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, καθώς, οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου λόγω απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα.

Σε μια από τις δικογραφίες αστυνομικοί δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής καθώς όπως υποστηρίζουν τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις