Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κρατούμενος φυλακών για ξυλοδαρμό 19χρονου: Πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε

Κρατούμενος φυλακών για ξυλοδαρμό 19χρονου: Πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε

«Είχαμε μαχαίρια κανείς δεν μπορούσε να μας σταματήσει», λέει κρατούμενος των φυλακών Αυλώνα.
Περιέγραψε την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Σοκάρει η περιγραφή και η φράση ότι πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε.

«Η πόρτα ήταν ανοιχτή», λέει ένας κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας για την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Όπως είπε ήταν παρών στην επίθεση εναντίον του κρατουμένου.
Ο κρατούμενος των φυλακών μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί σου” είπε πως στην επίθεση πήραν μέρος επτά άτομα. Περιέγραψε ότι το περιστατικό έγινε την ώρα του φαγητού, όταν οι πόρτες ανοίγουν.

Σοκάρει το γεγονός ότι ο κρατούμενος ανέφερε πως και οι επτά που πήραν μέρος στην επίθεση κρατούσαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο φύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτε απέναντι σε επτά μαχαίρια. «Σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένειά του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον 19χρονο κατηγορούμενο είπε ότι πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως “αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα”.

Δικαιολόγησε την πράξη του και των συγκρατούμενών του λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει κάποιο έγκλημα για να βρεθούν στη φυλακή, αλλά δεν έφτασαν στο σημείο που έφτασαν εκείνος και ο 21χρονος στη Ρόδο.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, κατ΄αρχήν το καταδίκασε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι και λυπούμαι». Ο κ.Αραβαντινός, είπε ότι οι κρατούμενοι κατάφεραν να σπάσουν τους μεντεσέδες και μπήκαν μέσα στο κελί και ότι ήταν λάθος η μεταγωγή του 19χρονου στις συγκεκριμένες φυλακές. Ο κ. Αραβαντινός είπε ακόμα ότι έπρεπε ο αρχιφύλακας να έχει προστατεύσει το κελί, είτε βάζοντας κάποιον φρουρό, είτε λαμβάνοντας άλλα μέτρα προστασίας του κρατουμένου. Την ώρα του περιστατικού υπήρχε μόνο ένας φύλακας που πήγαινε πάνω – κάτω και ήταν αδύνατον να ελέγξει την κατάσταση. Χαρακτήρισε “τρόπαιο” για τους κρατούμενους το γεγονός ότι βιντεοσκόπησαν τον ξυλοδαρμό και τον “επέδειξαν” στο διαδίκτυο.

Ακούστε τον κ. Αραβαντινό

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις