Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Ένοχος ο νεαρός για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη

Κρήτη: Ένοχος ο νεαρός για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη
ΦΩΤΟ από το cretalive

Ο βασικός κατηγορούμενος, 21 ετών, κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη, για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των αδερφών Στρατάκη, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο πατέρας του βασικού κατηγορούμενου κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία καθώς και για απλή συνέργεια στις απόπειρες σε βάρος των αδερφών Στρατάκη. Με αγωνία αναμένεται ωστόσο το αν θα υπάρξει ελαφρυντικό  για τον καθορισμό των ποινών που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορούμενους. Νωρίτερα , οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ια την φονική συμπλοκή στα Ανώγεια, που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη…

Κατά την αγόρευση του εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργου Κοκοσάλη, ο οποίος υποστήριξε ότι ηθικός αυτουργός αυτού του φονικού είναι ο πατέρας του θύματος επειδή είχε τηλεφωνήσει προηγουμένως στα παιδιά του και τα έθεσε σε εγρήγορση…”Αυτό”, είπε, “έχει καταγραφεί στην συνείδηση όλων των Ανωγειανών…” φράσεις που ξεσήκωσαν το ακροατήριο, υπήρξαν φοβερές αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένεια τους άτυχου Στρατάκη αλλά και αποδοκιμασίες.

“Πυρά” κατά του εισαγγελέα έδρας εξαπέλυσε ο συνήγορος Διονύσης Βέρρας με αφορμή το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης και καταλόγισε στον εισαγγελικό λειτουργό ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι μεροληπτεί υπέρ της πλευράς των Στρατάκηδων.

Πηγή: cretalive

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις