Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κρήτη: Ένοχος ο Βρετανός για τη δολοφονία του 19χρονου στα Μάλια

Κρήτη: Ένοχος ο Βρετανός για τη δολοφονία του 19χρονου στα Μάλια
ΦΩΤΟ από το cretalive

Από το Μικτό Ορκωτο Εφετείο, κρίθηκε ένοχος -με 5-2 κατά πλειοψηφία – ο Βρετανός για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Tyrell Matthews Burton.

Στον Βρετανό επιβλήθηκε  ποινή κάθειρξης  15 ετών ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πλέον θα πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση και να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε.

Η μητέρα του θύματος ξέσπασε σε κλάματα ενώ δικαιωμένοι δηλώνουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Γιάννης Κωνσταντουδάκης και Μάνος Κουκιαδάκης.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος μόνο για τη συμπλοκή και όχι για την ανθρωποκτονία, ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεαπόλεως. Έτσι, η υπόθεση συζητήθηκε ξανά στις δικαστικές αίθουσες σε δεύτερο βαθμό με τον κατηγορούμενο να κρίνεται αυτή τη φορά ένοχος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ακροαματική διαδικασία παρακολουθούσαν και φίλοι του 19χρονου Matthews οι οποίοι ήταν παρόντες και στην αιματηρή συμπλοκή στα Μάλια.

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Ο Βρετανόος τουρίστας έπεσε νεκρός από μαχαίρι, μετα από άγρια συμπλοκή στην περιοχή των Μαλίων στη Κρήτη, το καλοκαίρι του 2013. Ήταν ξημερώματα όταν έγινε η συμπλοκή μεταξύ 30-35 ατόμων, ύστερα από διασκέδαση με τραγική κατάληξη τον έναν νεκρό. Οι δράστες και το θύμα διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής. Πολύ γρήγορα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο, αλλά ήταν αργά. Ο τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του στο στο νοσοκομείο της περιοχής. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Αμέσως ενημερώθηκαν οι συγγενείς του για την τραγική είδηση.

Ο Tyrell, γνωστός και με το ψευδώνυμο Sterling ο οποίος δούλευε ως βοηθός πωλητή σε κατάστημα ρούχων, δολοφονήθηκε από έναν άλλο 19χρονο Βρετανό με κουζινομάχαιρο, ανέφερε η Mirror.

Ο ατύχος νεαρός, περιγράφεται σαν ένα ήσυχο παιδί που δεν έμπλεκε σε καβγάδες. Η μητέρα του τον είχε μεγαλώσει μόνη της σαν «μικρό κύριο» όπως αναφέρει το δημοσίευμα και φρόντισε να λάβει την καλύτερη δυνατή παιδεία. Ο 19χρονος ζούσε με τη μητέρα του στο Ανατολικό Λονδίνο ενώ στο κατώφλι του σπιτιού του φίλοι και αγαπημένοι του άφησαν λουλούδια στη μνήμη του. Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως ο Tyrell είχε συμπληρώσει τα 19 του χρόνια λίγες ώρες πριν, ενώ θα έφευγε την επόμενη ημέρα για την Αγγλία.

Για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής στα Μάλια, προφυλακίστηκε αργότερα ένας 19χρονος Βρετανός, ο οποίος δήλωνε αθώος ενώ η μητέρα του θύματος είχε συναντήσει ακόμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, σε μία προσπάθεια να διεξαχθεί έρευνα και από τις Αρχές της χώρας τους. Τελικά, ο 23χρονος σήμερα, κατηγορούμενος, κρίθηκε ένοχος…

Πηγή: CretaLive, cretapost

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις