Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ξετινάζουν” το αυτοκίνητο των επίδοξων βομβιστών του υπ. Εργασίας – Γιατί δεν εξερράγη η βόμβα

“Ξετινάζουν” το αυτοκίνητο των επίδοξων βομβιστών του υπ. Εργασίας – Γιατί δεν εξερράγη η βόμβα

– Εξονυχιστικές έρευνες από τις αρχές στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι επίδοξοι βομβιστές του υπουργείου Εργασίας
– Βρέθηκε ολοσχερώς καμένο στα Εξάρχεια το κλεμμένο αμάξι
– Τα λάθη και οι πειραματισμοί των τρομοκρατών που έκαναν την βόμβα να μην εκραγεί

Καμένο στην περιοχή των Εξαρχείων, ανακάλυψαν τελικά οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες, για να τοποθετήσουν την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας.

Στη 01:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, κάτοικοι στην οδό Μεταξά στα Εξάρχεια ενημέρωσαν την Πυροσβεστική για φλεγόμενο μικρο αυτοκίνητο. Όχημα του Σώματος έφθασε άμεσα στο σημείο και κατέσβησε την φωτιά, η οποία όμως είχε καταστρέψει ολοσχερώς το Ι.Χ.

Μάλιστα οι Πυροσβέστες από μια πρώτη εξερεύνηση του ολοσχερώς κατεστραμμένου οχήματος, εκτιμούν πως η φωτιά προκλήθηκε από το εσωτερικό του, και πιο συγκεκριμένα, στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Κάτι που συνηγορεί στον εμπρησμό από ηθελημένη πράξη.

Βέβαια ειδοποιήθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πλην όμως αρχικά πίστεψαν πως το όχημα δεν έχει κάποια σχέση με τις έρευνες τους, καθώς δεν διαπιστώθηκε να έχει δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του. Το πρωί όμως τις ίδιας ημέρας άλλαξαν αμέσως άποψη, καθώς δηλώθηκε η κλοπή για το σκούρο “Toyota Yaris” που φέρεται να έκαψαν οι τρομοκράτες, στην οδό Μεταξά στα Εξάρχεια.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως οι τρομοκράτες “απαλλοτρίωσαν” την ίδια νύχτα το όχημα που χρησιμοποίησαν ώστε ο ιδιοκτήτης του να να μην αντιληφθεί άμεσα την κλοπή, και να κινηθούν έτσι με ασφάλεια.

Το ολοσχερώς κατεστραμμένο όχημα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ για εξερεύνηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αλώβητα αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών.

Στο μεταξύ και όσον αφορά στην αιτία που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, οι αναλυτές τις Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως μάλλον ο κατασκευαστής είναι άπειρος και ίσως πειραματίζονταν με την ποσότητα των περίπου 5 και άνω κιλών, εκρηκτικής ύλης ANFO με προσμίξεις TNT: “….αυτή τη φορά μπορεί το μείγμα να μην πέτυχε, την δεύτερη φορά όμως ίσως ο κατασκευαστής έχει μάθει το “μυστικό” και η βόμβα πια θα είναι ενεργή και σωστά συνδεσμολογημένη” λέει με νόημα στο “Newsit.gr”, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Ρεπορτάζ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε