Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύκλωμα κοκαΐνης: «Καίνε» τους επώνυμους πελάτες των βορείων προαστίων τα κινητά

κοκαΐνη κύκλωμα κοκαΐνης

Όσο περνούν οι ώρες, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών αποκαλύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία γύρω από το κύκλωμα κοκαΐνης των Βορείων Προαστίων, αλλά και του… πελατολογίου το οποίο περιλάμβανε αρκετούς επωνύμους.

Τα δέκα κινητά που χρησιμοποιούσαν τα έξι μέλη που συμμετείχαν στο κύκλωμα κοκαΐνης έχουν πια αρχίσει να “μιλούν” όλο και περισσότερο. Οι έμπειροι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να “αποκρυπτογραφήσουν” όλα τα μυστικά της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τους τελευταίους επτά μήνες έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ταυτοποιήσουν 260 τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος με…πελάτες.

Το κύκλωμα κοκαΐνης “έσπρωχνε” ναρκωτικά σε… κάθε ηλικία

Παράλληλα εξετάζονται άλλες 500 κλήσεις οι οποίες έγιναν από και προς τα 10 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε η συμμορία με τους delivery της κοκαΐνης.

Click4more: Κύκλωμα κοκαΐνης: Τραγουδιστές, αθλητές και δικηγόροι στη λίστα για delivery – Αποκαλούσαν την κοκαΐνη «σούπα»

Σύμφωνα με τη δικογραφία η ηλικιακή γκάμα των πελατών ξεκινούσε από τα 25 έτη και ξεπερνούσε τα 70. Τα έξι μέλη είχαν καταφέρει να αναπτύξουν ένα μεγάλο δίκτυο αγοραστών οι οποίοι κυρίως διέμεναν στις ακριβές περιοχές του κέντρου της Αθήνας και των Βορείων Προαστίων. Ανάμεσά τους τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι και διαφημιστές οι οποίοι ψώνιζαν τη λευκή σκόνη από 70 – 100 ευρώ το γραμμάριο.

Την ίδια ώρα στους κόλπους της showbiz πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους. Κι αυτό γιατί όσοι έχουν ταυτοποιηθεί θα κληθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα να δώσουν εξηγήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι κι αυτοί που φοβούνται ότι μπορεί και το δικό τους όνομα να μπει στη μακροσκελή λίστα των αστυνομικών αρχών με τα άτομα που είχαν “παρτίδες” με το κύκλωμα των ναρκωτικών.

κοκαΐνη κύκλωμα κοκαΐνης

Κύκλωμα κοκαΐνης: Τα “κλειδιά”, οι “μπύρες” και τα “σφηνάκια”

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τα μέλη του κυκλώματος αλλά και οι πελάτες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιούσαν κωδικούς σε κάθε συνομιλία τους. Για παράδειγμα όταν ήθελαν να παραγγείλουν ένα γραμμάριο κοκαΐνης, έλεγαν στο ντίλερ τους να τους φέρει “ένα κλειδί” ή “ένα πότο” ή “μια μπύρα”.

Όταν η ποσότητα ήταν μεγαλύτερη και χωρισμένη σε …μερίδες τότε ο κωδικός ήταν η λέξη “σφηνάκια”. “Φέρε μου πέντε σφηνάκια” ζητάει ένας πελάτης από τον προμηθευτή του, δίνοντας να καταλάβει ότι θέλει πέντε γραμμάρια κοκαΐνης. Υπήρχαν όμως κι αυτοί που ήθελαν ποικιλία και ψώνιζαν κοκαΐνη αλλά και κάνναβη.

Ο κωδικός σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν “άσπρο” για την κόκα και “μαύρο” για την κάνναβη

Ο 33χρονος αρχηγός έχει στις αρμοδιότητές του τη στρατολόγηση των νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων και τον διαχείριση των οικονομικών. “Δεξί του χέρι” ήταν η σύζυγός του, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, τη φύλαξη και την παράδοση κατ ΄οίκον των ναρκωτικών με τα τρία αυτοκίνητα της οργάνωσης.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις