Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κύκλωμα κοκαΐνης: Οι απομαγνητοφωνήσεις ξεσκεπάζουν το πελατολόγιο «φωτιά» – Τρέμουν γνωστά ονόματα της showbiz

κοκαΐνη κύκλωμα κοκαΐνης
Φωτογραφία astynomia.gr

Έχουν ταυτοποιηθεί εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος με πελάτες. Οι παραδόσεις κατ’ οίκον και οι κωδικές ονομασίες.

Τα δέκα κινητά που χρησιμοποιούσαν τα έξι μέλη που συμμετείχαν στο κύκλωμα κοκαΐνης έχουν πια αρχίσει να “μιλούν” όλο και περισσότερο. Οι έμπειροι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να “αποκρυπτογραφήσουν” όλα τα μυστικά της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τους τελευταίους επτά μήνες έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ταυτοποιήσουν εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος με…πελάτες.

Ο πολύ μεγάλος όγκος απομαγνητοφωνήσεων και η διασταύρωση πολλών αριθμών κινητών τηλεφώνων που ανήκουν σε πελάτες του κυκλώματος, αναμένεται να αποκαλύψουν και άλλα ονόματα “φωτιά” του… ήδη “καυτού” πελατολογίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, το κύκλωμα κοκαΐνης που είχε καταφέρει να διεισδύσει στην Εκάλη, την Κηφισιά, στο Ψυχικό, το Κολωνάκι αλλά και σε περιοχές της παραλιακής ζώνης πρόσφερε το… προϊόν του σε γνωστά ονόματα της showbiz, τα οποία αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, η ηλικιακή γκάμα των πελατών ξεκινούσε από τα 25 έτη και ξεπερνούσε τα 70. Ανάμεσά τους τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι και διαφημιστές οι οποίοι ψώνιζαν τη λευκή σκόνη από 70 – 100 ευρώ το γραμμάριο.

Μεταξύ αυτών που βρίσκονταν στη λίστα για το delivery της κοκαΐνης, «υπηρεσία» που προσέφερε επί 24ωρου βάσεως, μια διάσημη τραγουδίστρια, ένας ράπερ, ένας μπασκετμπολίστας και τρεις γνωστοί δικηγόροι.

Τα μέλη του κυκλώματος και οι πελάτες έρχονταν σε επαφή μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, στις οποίες χρησιμοποιούσαν συνθηματικά. «Φέρε μου ένα» ή «φέρε μου δύο» έλεγε ο αγοραστής εννοώντας τα γραμμάρια της κοκαΐνης που ήθελε να προμηθευτεί έναντι 70 με 100 ευρώ το γραμμάριο.

Όταν ξεκινούσε η σεζόν, τα μέλη του κυκλώματος έστελναν ομαδικό μήνυμα στους πελάτες τους, το οποίο έγραφε: «τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει είναι ώρα για σούπα (σ.σ. την επεξεργάζονταν με έναν βραστήρα). Η ομάδα του 24ωρου σας εύχεται καλό φθινόπωρο με καλύτερες ποιότητες».
Ο delivery της εγκληματικής οργάνωσης έκανε την παράδοση λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του… πελάτη, όπου και παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά.

Κύκλωμα κοκαΐνης: Τα “κλειδιά”, οι “μπύρες” και τα “σφηνάκια”

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τα μέλη του κυκλώματος αλλά και οι πελάτες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιούσαν κωδικούς σε κάθε συνομιλία τους. Για παράδειγμα όταν ήθελαν να παραγγείλουν ένα γραμμάριο κοκαΐνης, έλεγαν στο ντίλερ τους να τους φέρει “ένα κλειδί” ή “ένα ποτό” ή “μια μπύρα”.

Όταν η ποσότητα ήταν μεγαλύτερη και χωρισμένη σε… μερίδες, τότε ο κωδικός ήταν η λέξη “σφηνάκια”. “Φέρε μου πέντε σφηνάκια” ζητούσε ένας πελάτης από τον προμηθευτή του, δίνοντας να καταλάβει ότι θέλει πέντε γραμμάρια κοκαΐνης. Υπήρχαν όμως κι αυτοί που ήθελαν ποικιλία και ψώνιζαν κοκαΐνη αλλά και κάνναβη. Ο κωδικός σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν “άσπρο” για την κόκα και “μαύρο” για την κάνναβη.

Ο 33χρονος αρχηγός είχε στις αρμοδιότητές του τη στρατολόγηση των νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων και τον διαχείριση των οικονομικών. “Δεξί του χέρι” ήταν η σύζυγός του, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση, τη φύλαξη και την παράδοση κατ’ οίκον των ναρκωτικών με τα τρία αυτοκίνητα της οργάνωσης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις