Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κύκλωμα κοκαΐνης: Στο στόχαστρο Βόρεια προάστια και Κολωνάκι – Ο 33χρονος αρχηγός και η… οικογενειακή επιχείρηση

κοκαΐνη κύκλωμα κοκαΐνης

Τρέμουν τις αποκαλύψεις στα Βόρεια Προάστια και στο Κολωνάκι, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος που πλάσαρε κοκαΐνη σε πελάτες με βαριά πορτοφόλια.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών μετά τη σύλληψη των έξι ατόμων αλλά και των στοιχείων που έχουν στη διάθεση τους από τις έρευνες που πραγματοποίησαν, προσπαθούν πλέον να αποκωδικοποιήσουν το πελατολόγιο των dealers της λευκής κρυσταλλικής σκόνης. Οι περισσότερες από τις 200 συναλλαγές που έχουν κάνει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε μικρό χρονικό διάστημα αποδεικνύουν ότι είχαν διεισδύσει σε πολλά σαλόνια της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας και των Βορείων Προαστίων. Έτσι λοιπόν, οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν τα ίχνη των ατόμων που προμηθεύονταν την κοκαΐνη από το κύκλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κεντραριστεί σημεία περιοχών με αγοραστές, ενώ μεγάλη σημασία δίνεται στην αποκρυπτογράφηση των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Υπόθεση… οικογενειακή 

Αρχηγός της σπείρας ήταν ένας σκληρός κακοποιός, ο οποίος στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε ληστείες, ενώ στην ομάδα του είχε εντάξει στενά συγγενικά του πρόσωπα. Ο 33χρονος chief είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Άμεσοι συνεργάτες του η σύζυγος του, η πεθερά του και η κουνιάδα. Οι τέσσερις τους μοίραζαν την… μπάλα στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος που εκτελούσαν κυρίως χρέη delivery.

Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με τη μορφή καταστήματος καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και με βάρδιες. Είχαν «υπηρεσιακά» τηλέφωνα προκειμένου να δέχονται τις παραγγελίες, ενώ τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την κατ΄οίκον παράδοση διέθεταν ειδικές κρύπτες.

Ντου σε επτά σπίτια

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα το κύκλωμα αποφάσισαν ότι έπρεπε να βάλουν τέλος στη δράση του. Πριν όμως προχωρήσουν στην εξάρθρωση του είχαν διεξάγει πολλές έρευνες έτσι ώστε να εντοπιστούν όλα τα «μυστικά» των μελών του. Αξιοποιήθηκαν στοιχεία για τη  δράση της εγκληματικής οργάνωσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν τα προφίλ των εμπλεκομένων.

Έτσι το πρωί της Δευτέρας άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. μπήκαν σε επτά σπίτια. Συνελήφθησαν 6 άτομα ηλικίας 27 έως 52 ετών για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμώνται στις 500.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικές αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις