Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Έγγραφο της ΑΑΔΕ ανατρέπει την υπόθεση!

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Έγγραφο της ΑΑΔΕ ανατρέπει την υπόθεση!

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς οι οκτώ προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, καταθέτουν αιτήματα αποφυλάκισης ο ένας μετά τον άλλον.

Η εξέλιξη που όλα δείχνουν οδηγεί σε ανατροπή της υπόθεσης συνδέεται με τη διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών πηγών, αυτό σημαίνει πως το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Βάση ωστόσο αυτών των αδικημάτων για τα οποία προβλέπεται προσωρινή κράτηση οι οκτώ κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Λόγω αυτού, οι συνήγοροι υπεράσπιση καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης, ενώ δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι και αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων, που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις