Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κύκλωμα ναρκωτικών – Ο διάλογος για τη… “χαλασμένη” κοκαΐνη: “Ρε, έχει μαυρίσει”

Κύκλωμα ναρκωτικών – Ο διάλογος για τη… “χαλασμένη” κοκαΐνη: “Ρε, έχει μαυρίσει”

Οι διάλογοι ενός από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε κύκλωμα ναρκωτικών και ενός εκ των κατηγορουμένων έρχονται στο φως. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα και για τους δυο αστυνομικούς που εμπλέκονται έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ο ένας από τους δυο αστυνομικούς που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταγραφεί να μιλά με έναν από τους κατηγορούμενος και του κάνει παράπονα για την ποιότητα της κοκαΐνης που τον είχε προμηθεύσει.

Αστυνομικός: «Ρε έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό, είναι περσινό ρε φίλε, έχει χάσει τη μυρωδιά, κατάλαβες; Δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό. Το έδωσα σε 2-3 εδώ γύρω γύρω και με έχουν σκοτίσει και μου ζητάνε εδώ και 20 ημέρες, κατάλαβες; Και μου λέει φίλε με αυτό το πράγμα δεν πάμε πουθενά. Στην αποθήκευση του μέσα και τέτοια, δηλαδή όπως το σπας ήτανε μέσα, πώς να στο πω; Εντελώς καφετί σαν να είχε τέτοιο ρε φίλε σαν να είχε ψιλομουχλιάσει».

Κατηγορούμενος «Δε δουλεύει δηλαδή;».

Αστυνομικός: «Δεν το έχω δοκιμάσει εγώ αλλά όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα δεν ήταν καλό».

Δείτε το video με τους διαλόγους από το δελτίο του ΣΚΑΙ

Έτσι εξαρθρώθηκε το κύκλωμα ναρκωτικών

Ένα μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στο οποίο συμμετείχαν δυο αστυνομικοί (για τους οποίους διατάχθηκε ΕΔΕ) και εννέα ιδιώτες (τέσσερις ξένοι και πέντε Έλληνες) εξάρθρωσε η αστυνομία, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Το κύκλωμα ναρκωτικών δρούσε σε Αττική και Θεσσαλία. Αλλά η έρευνα της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έφερε αποτελέσματα και την Παρασκευή (12.10.2018) έγιναν οι πρώτες συλλήψεις. Ο ένας από τους αλλοδαπούς, μέλη του κυκλώματος αναζητείται ενώ ο δεύτερος αστυνομικός δεν συνελήφθη γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στα χέρια της βρίσκονται ο ένας αστυνομικός και άλλα οκτώ άτομα (τρεις ξένοι και πέντε Έλληνες). Ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι συγγενής στελέχους κόμματος εξουσίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης – συμμορίας, της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, με βάση στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Το κουβάρι άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται και οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών.

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο εξακριβώθηκε πως δρούσε η συμμορία. Τα μέλη της είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο δίκτυο και χρησιμοποιούσαν τα άτομα που είχαν «προσλάβει» για να διακινούν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κοκαΐνη και χασίς.

Η δράση τους ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερις μήνες, κυρίως στην Αττική και σε δύο τουλάχιστον πόλεις σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Τα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών κατάφερναν να ξεφεύγουν από τα… «ραντάρ» της αστυνομίας χρησιμοποιώντας στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, συνδέσεις, με στοιχεία ανύπαρκτων (ghost cards) ή άλλων προσώπων ή διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας.

Είχαν δε φτιάξει και δικό τους… γλωσσάρι για να συνεννοούνται. Στην κωδική ορολογία τους χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις, που αντιστοιχούσαν είτε στο είδος των ναρκωτικών ουσιών (όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ κ.λπ.) είτε στις ποσότητες των ναρκωτικών σε αντιστοίχιση με χρηματικά ποσά (π.χ. 2 ευρώ, 5 ευρώ κ.λπ.).

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί

Όσον αφορά στην εμπλοκή των αστυνομικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο αρχιφύλακας που έχει συλληφθεί και υπηρετεί στην Αττική, προμηθευόταν και διακινούσε ναρκωτικά σε διευρυμένο δίκτυο ατόμων, που από κοινού είχαν αναπτύξει τα μέλη της συμμορίας. Ο δεύτερος αστυνομικός, ένας αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στη Δυτική Μακεδονία, προμηθευόταν μικροποσότητες ναρκωτικών από μέλος της συμμορίας, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η μετέπειτα διάθεση τους.

Και οι δύο αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν σε μέλη της συμμορίας πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα (στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καταδιωκτικά έγραφα κ.λπ.) για τη διευκόλυνση της δράσης τους.

Στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης για την εξάρθρωση του κυκλώματος, έγιναν οκτώ έρευνες σε σπίτια εμπλεκομένων στην Αττική και στη Θεσσαλία.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
πέντε πυροβόλα όπλα – πιστόλια,
πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών «SIM»,
περίπου 35.000 ευρώ,
διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, τα οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις