Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ληστεία στην Πανεπιστημίου: Υπό το… άγρυπνο “βλέμμα” της Αντιτρομοκρατικής οι έρευνες

Ληστεία στην Πανεπιστημίου: Υπό το… άγρυπνο “βλέμμα” της Αντιτρομοκρατικής οι έρευνες

Προβληματισμό προκαλεί στης Αρχές η βίαιη και θρασύτατη ληστεία που έκαναν τρία άτομα σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της οδού Πανεπιστημίου, καθώς οι τρεις οπλοφόροι δεν πτοήθηκαν, ούτε από την πυκνή κίνηση που είχε εκείνη την ώρα μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης, ούτε και από το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή στο σημείο είναι δυνατόν να έφθαναν σημαντικές δυνάμεις της Αστυνομίας, για την αποτροπή της ληστείας.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, για τη ληστεία στην Πανεπιστημίου σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών που έχει αναλάβει το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς οι δράστες της ληστείας έδειξαν έναν σοβαρό επαγγελματισμό, τόσο κατά τη διάρκεια της ένοπλης εισβολής στο κατάστημα, όσο και κατά τη διαφυγή τους.

Επίσης το στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς τη Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να ζητούν ενημέρωση, είναι το γεγονός πως οι τρεις πάνοπλοι δράστες διέφυγαν από την οδό Πανεπιστημίου με δυο μοτοσυκλέτες, τις οποίες στην συνέχεια έκαψαν σε απόμερο μονοπάτι στο Λόφο του Στρέφη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν και μάλιστα με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, οι ληστές του κεντρικού κοσμηματοπωλείου να έχουν σχέση με τη διεθνή συμμορία – φόβητρο των ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης κοσμημάτων και χρυσού ανά την υφήλιο, που ακούνε στο όνομα «Ροζ Πάνθηρες».

Άλλωστε τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει στην Αττική ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, στις οποίες υπάρχει “άρωμα” από “Ροζ Πάνθηρες”, καθώς η πρακτική που έχουν χρησιμοποιήσει οι ληστές είναι η αγαπημένη των Σέρβων και Κροατών παραστρατιωτικών που ίδρυσαν την διεθνή συμμορία.

Η ληστεία

Η θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Πανεπιστημίου, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στον αριθμό 59. Δηλαδή περίπου κοντά στην Ομόνοια.

Εκείνη την ώρα από το σημείο περνούσαν δεκάδες αυτοκίνητα αλλά και πεζοί, οι οποίοι δεν αντελήφθησαν το παραμικρό, τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο τις ληστείας.

Οι τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και με προτεταμένα τα όπλα τους ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και μια υπάλληλο, την οποία μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν.

Στη συνέχεια και με αστραπιαίες κινήσεις άρχισαν να αρπάζουν επιλεκτικά ακριβά κοσμήματα και ρολόγια. Όταν πλέον είχε γίνει αντιληπτό στους περαστικούς το περιστατικό, πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν: “…μα που είναι η αστυνομία”.

Όταν οι δράστες ολοκλήρωσαν το “έργο” τους επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτες και εξαφανίστηκαν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις