Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Το who is who των Σακκά – Δημητράκη

ΑΧΕΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Παλιοί γνώριμοι των Αρχών και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, είναι οι δυο άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, 12.06.2019, έπειτα από ληστεία που διέπραξαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες έφτασαν με… ιατρικές μάσκες και ρόμπες στο ΑΧΕΠΑ και με την απειλή όπλων έκαναν ληστεία, πριν τελικά συλληφθούν. Πρόκειται για τον 41χρονο Γιάννη Δημητράκη, που είχε συλληφθεί το 2006 για την συμμετοχή του στους “ληστές με τα μαύρα” και το Κώστα Σακκά οποίος είχε κατηγορηθεί για την συμμετοχή του σε ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση, καθώς είχε συλληφθεί πάνοπλος το 2010 έξω από γιάφκα στην Ν. Σμύρνη.

Ποιος είναι ο Γιάννης Δημητράκης

Ο Γιάννης Δημητράκης το 2006 συλλαμβάνονταν στην οδό Πανεπιστημίου τραυματισμένος από πυρά αστυνομικών, έπειτα από συμπλοκή που είχε ακολουθήσει, μετά από ληστεία που πραγματοποίησαν οι “ληστές με τα μαύρα” σε υποκατάστημα Τράπεζας στην οδό Σόλωνος.

Εκείνη την εποχή καταζητούνταν για την ίδια υπόθεση ακόμη δυο άτομα, ενώ στην Αντιτρομοκρατική πίστευαν πως οι “ληστές με τα μαύρα” με τις ληστείες τους, χρηματοδοτούσαν το λεγόμενο “Επαναστατικό Ταμείο”. Ωστόσο ποτέ δεν βρέθηκαν θυρίδες, τραπεζικοί λογαριασμοί η χρήματα κρυμμένα, που να αποδίδονταν στο συγκεκριμένο “Ταμείο”.

Ο Γ. Δημητράκης είχε εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής του, κατηγορούμενος για ληστείες και οπλοφορία και είχε αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου με περιοριστικούς όρους.

Ποιος είναι ο συνεργός του Δημητράκη στην ληστεία στο ΑΧΕΠΑ, Κώστας Σακκάς

Όσoν αφορά στο Κώστα Σακκά είχε συλληφθεί έξω από γιάφκα οργάνωσης στην Ν. Σμύρνη, έχοντας στην κατοχή του ένα σάκο με όπλα ενώ επάνω του είχε ένα πιστόλι με σφαίρα στην θαλάμη.

Παρά την επιμονή της Αντιτρομοκρατικής εκείνη την εποχή να συνδέσει το Σακκά, είτε με την “Σέχτα Επαναστατών”, είτε με τους “Πυρήνες της Φωτιάς” κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατόν καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Έτσι, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν, προανακριτικά κατηγορήθηκαν για την συμμετοχή τους σε… ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Σακκάς είχε προχωρήσει σε πολυήμερη απεργία πείνας όταν συμπληρώθηκαν 30 μήνες προφυλάκισης, την στιγμή που το όριο είναι 18 μήνες, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί μέχρι την δίκη που διεξήχθη και τελικά είχε απαλλαχθεί από ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών.

Πάντως τόσο ο Δημητράκης όσο και ο Σακκάς, κατά καιρούς απασχολούσαν τις Αρχές, ο Σακκάς για παραβιάσεις των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, ενώ ο Δημητράκης τον Απρίλιο του 2014 είχε συλληφθεί έπειτα από επεισοδιακή μοτοπορεία οπαδών του Παναθηναϊκού.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις