Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ληστής ετών οκτώ στο Σύνταγμα – Πως πιάστηκε η συμμορία ανηλίκων

Ληστής ετών οκτώ στο Σύνταγμα – Πως πιάστηκε η συμμορία ανηλίκων
Φωτογραφία Αρχείου InTime News

Από την ηλικία των μόλις 8 ετών ένα μικρό αγόρι μαζί με δύο 15χρονους συμμετείχε σε ληστεία στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, το βράδυ της Πέμπτης (03.06.2021).

Οι τρεις ανήλικοι Ρομά που έκαναν τη ληστεία στο Σύνταγμα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ λίγο μετά την πράξη τους. 

“Μου δίνεις το σκέιτ σου να παίξω;”

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης, όταν δύο 15χρονοι έκαναν ποδήλατο και σκέιτ στην πλατεία Συντάγματος. 
Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τους πλησίασε ο 8χρονος που τους έπιασε την κουβέντα ζητώντας τους να του δώσουν για λίγο το ποδήλατο τους.
Ταυτόχρονα τα αλλα δύο ανήλικα αγόρια τους προσέγγισαν και αφού αρχικά τους επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, τους άρπαξαν τα πορτοφόλια τους και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η ομάδα ΟΠΚΕ έπιασε τους ανηλίκους ληστές

Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου υπήρχαν όμως ομάδες της ΟΠΚΕ που μετά από αναζητήσεις κατάφεραν και εντόπισαν τους τρεις ανηλίκους που τους οδήγησαν στην διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι η ενεργή συμμετοχή του 8χρονου στη ληστεία.
Ο ρόλος του ήταν αρχικά να τους πλησιάσει έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή τους γεγονός που δείχνει ότι οι τρεις ανήλικοι δράστες ήταν καλά προετοιμασμένοι.
Από την αστυνομία θέλουν να διαπιστώσουν εάν ο 8χρονος μαζί με τους δύο 15χρονους έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες στο κέντρο της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Μαρίνος Αλειφέρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις