Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Λιβαδειά: Άνοιξαν το πoρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και είδαν αυτές τις εικόνες – Στο φως τα ένοχα μυστικά τους [pics]

Λιβαδειά: Άνοιξαν το πoρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και είδαν αυτές τις εικόνες – Στο φως τα ένοχα μυστικά τους [pics]

Άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Αστυνομικοί. Η δράση της σπείρας ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν τι κρυβόταν μέσα στο πορτ παγκάζ. Η σύλληψη αλλοδαπού έφερε στο φως όλα τα ένοχα μυστικά… Συνελήφθη, την Τετάρτη (16-01-2019), σε αγροτική περιοχή του Μουρικίου Βοιωτίας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, ως μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ, σε περιοχές της Βοιωτίας.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας εννέα (9) ακόμη αλλοδαπών συνεργών του, ηλικίας από 25 έως και 41 ετών.

Τα μέλη της σπείρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του 2018, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο αναλυτικά, διακριβώθηκε ότι εμπλέκονται σε συνολικά 36 κλοπές μετασχηματιστών του Δήμου Αλίαρτου – Θεσπιών Βοιωτίας, με το βάρος του κλεμμένου χαλκού να ανέρχεται σε 5 τόνους και 952 κιλά, ενώ η ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, εκτιμάται στις 26.784 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, μεταξύ άλλων συνεργών του που αναζητούνται, ο 28χρονος συλληφθείς, καθώς επίσης έξι 6 κλεμμένα χάλκινα πηνία και διαρρηκτικά εργαλεία, κατάλληλα για την κοπή μετασχηματιστών και αφαίρεσης του χαλκού από το εσωτερικό τους, τα οποία βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του προαναφερόμενου οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα από 26-05-2018 έως και προχθές (16-01-2019), έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί συνολικά από τους αστυνομικούς, 8 ΙΧ αυτοκίνητα που ανήκουν σε μέλη της εγκληματικής ομάδας, 31 κλεμμένα χάλκινα πηνία και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Γίνεται επίσης μνεία ότι δύο εκ των δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί, αποτελούσαν μέλη εκτεταμένου εγκληματικού δικτύου διάπραξης κλοπών και φθορών μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, το οποίο είχε αποδομηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς τον Ιούνιο του 2018 (σχετική η από 07-06-2018 παρουσίαση της υπόθεσης).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Η καταπολέμηση αυτής της μορφής εγκληματικότητας, η οποία πλήττει όχι μόνο την κοινωφελή λειτουργία της επιχείρησης, αλλά και την καθημερινότητα γεωργών και καλλιεργητών, αποτελεί πρωταρχική και διαρκή προτεραιότητα, για τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις