Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μανιαδάκης: “Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά”

Μανιαδάκης: “Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά”

Αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο δικαστικό συμβούλιο για το ζήτημα της απαγόρευσης εξόδου πραγματοποίησε ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ενώπιος ενωπίω με τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεσης της Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου μία ώρα, με τον καθηγητή να απαντά προφορικά στις ερωτήσεις των δικαστών ενώ κατέθεσε και πολυσέλιδο υπόμνημα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης συνοδευόταν από τον συνήγορο του, Θεόδωρο Μαντά.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας συνεδρίασε σήμερα για να κρίνει την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Η προσφυγή του καθηγητή αφορά επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι, προηγουμένως, προχώρησαν σε ανάκληση του καθεστώτος προστασίας μάρτυρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”.

Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανιστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου “εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών”.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις