Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μάριος Παπαγεωργίου: Όλοι ένοχοι για τη δολοφονία του

Μάριος Παπαγεωργίου: Όλοι ένοχοι για τη δολοφονία του
Φωτογραφία InTime News

Βγήκε η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.
Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι αποφάσισε το δικαστήριο.
Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητά η υπεράσπιση.

Την ενοχή βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου και των τριών συγκατηγορουμένων του αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Π.Μ., όπως και πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Αυτή την ώρα το Δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου εξετάζει την αναγνώριση ελαφρυντικών με βάση νέο ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης.

Αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι 3 καταδικασθέντες.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την μη αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων στους κατηγορούμενους. Ειδικά για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ανέφερε πως  η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ειδικά για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τόνισε «υπήρχε ροπή προς αντικονωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Μετά την τοποθέτηση της οι συγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις