Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάριος Παπαγεωργίου: Ραγδαίες εξελίξεις! Διατάχθηκε σύλληψη μάρτυρα

Μάριος Παπαγεωργίου
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

– Καταπέλτης η εισαγγελέας στο δικαστήριο για το πώς ο Μάριος Παπαγεωργίου έχασε την ζωή του
– Ρωτούσε επίμονα τον μάρτυρα για την μοιραία μέρα και τελικά διέταξε την σύλληψή του!
– Όταν της απάντησε πως “δεν θυμάται”, του είπε: “Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε”!
– Συγκλόνισε η μητέρα του 26χρονου: “Θέλω να μου πει που τον έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκκαλάκια του παιδιού μου”

Μία απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρoνου Μάριου Παπαγεωργίου το 2012. Εδώ να σημειωθεί πως οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Η τελευταία εξέλιξη, έχει να κάνει με μια απόφαση του δικαστηρίου που προκάλεσε αίσθηση. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση διέταξε τη σύλληψη μάρτυρα, για τον οποίο είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσει για τη μεταφορά της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν» τόνισε η εισαγγελέας.

Παρά τις επόμενες ερωτήσεις της έδρας για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο μάρτυρας με τον κατηγορούμενο, μετά την απαγωγή της οποίας έπεσε θύμα ο Μάριος Παπαγεωργίου, εκείνος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, με τους δικαστές να του λένε ότι δε θα ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, εάν δεν αποφασίσει να μιλήσει.

«Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε», είπαν χαρακτηριστικά.

Στα τηλέφωνα ανέφεραν χαρακτηριστικά «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο».

Μάριος Παπαγεωργίου – Η έδρα ρωτούσε, αλλά…

Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας για ποιο λόγο ακούγονται αυτές οι φράσεις, ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει. Επέμενε στον ισχυρισμό του, ότι το θέμα των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον κατηγορούμενο ήταν η δουλειά που του είχε πει ότι θα του έβρισκε.

«Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά», επέμενε ο μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα ορκιζόταν στα παιδιά του για τα λεγόμενά του.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ . Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας.

Μάριος Παπαγεωργίου – Οι διάλογοι στο δικαστήριο

Δικαστής: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χλμ που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν;

Μάρτυρας: Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

Δικαστής: Τη λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε την αλήθεια.

Μάρτυρας: Μόνο κάρβουνα…

Δικαστής: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο “όλα υπό έλεγχο”;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

Μάρτυρας: …Για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Μάριος Παπαγεωργίου – Συγκινημένη η μητέρα του!

Μάριος Παπαγεωργίου

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου με δάκρυα στα μάτια ανέφερε «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκκαλα του παιδιού μου», είπε η κ. Βαρβάρα Θεοδωράκη η οποία στη δήλωσή της παρακάλεσε τον μάρτυρα να πει την αλήθεια.

«Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά, ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκκαλάκια του παιδιού μου».

Η δίκη συνεχίζεται στις 21 Νοεμβρίου…

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις