Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μάριος Παπαγεωργίου: Το ξέσπασμα της μάνας στο δικαστήριο: «Δολοφόνε! Αλήτη!»

Μάριος Παπαγεωργίου: Το ξέσπασμα της μάνας στο δικαστήριο: «Δολοφόνε! Αλήτη!»

Για μία ακόμα φορά, η χαροκαμένη μάνα του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε το 2012, ξέσπασε εντός της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, στη θέα του φερόμενου 73χρόνου εγκεφάλου στην υπόθεση, πρώην οικογενειακού της φίλου. «Δολοφόνε! Αλήτη! Ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει εσένα και τα παιδιά σου. Δολοφόνε!», φώναξε η μητέρα του Μάριου η οποία σήμερα ολοκλήρωσε την κατάθεση της.

Δεν ήταν λίγες  οι φορές που η Βαρβάρα Θεοδωράκη, κατά την κατάθεσή της ξέσπαγε σε λυγμούς. «Είναι κλέφτης, δολοφόνος, ψεύτης. Και αυτός και η γυναίκα του», φώναζε. Λίγα λεπτά αργότερα έβγαινε από την αίθουσα υποβασταζόμενη.

Στο δικαστήριο, κατέθεσε και ο ξάδελφος του Μάριου, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα ο 73χρονος κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποτρέψει  την οικογένεια να ενημερώσει την αστυνομία.

«Με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου, η μητέρα του Μάριου πήρε την απόφαση να δανειστεί το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς. Μας είπε ο κατηγορούμενος “μην το πείτε  σε κανέναν, δε θα πάτε στην αστυνομία”. Επειδή  η μητέρα του Μάριου δεν είχε  συμπληρώσει το ποσό, ο κατηγορούμενος  της έλεγε “κοίτα να δεις  και οι απαγωγείς άνθρωποι είναι, μπορούν  να δώσουν  μια  προθεσμία 10-15 ημερών.”  Την επόμενη μέρα την πήραν οι απαγωγείς τηλέφωνο και  της είπαν το ίδιο.

Επίσης, ο ξάδελφος του Μάριου, ο οποίος είχε δει καραμπίνες στο σπίτι του κατηγορούμενου, ανέφερε στο δικαστήριο την προσπάθεια του 73χρονου να καθησυχάσει την οικογένεια ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Κάτι το οποίο στη συνέχεια του δημιούργησε υποψίες.

«Να φύγει από μόνος του αποκλείεται. Δεν είχε  λόγο. Μία χαρά περνούσε. Ο Μάριος ήθελε να ζήσει. Κάναμε σχέδια για τις διακοπές».

Ένας φίλος του 26χρονου Μάριου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 26χρονος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Λίγο αργότερα, ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από τη θέση του και τον ρώτησε:

– Εσύ δεν είσαι που μου έδωσες κλωτσιά στο πρωτόδικο δικαστήριο;

– Ναι. Και λίγες έφαγες. Το παιδί πού το έχεις;

Πρωτόδικα, ο 73χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18 ετών.

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2014. Το δικαστήριο διέκοψε και διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σορού, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις