Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΜΑΤ… όπως ΕΚΑΜ – Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

ΜΑΤ ΕΚΑΜ
Πηγή φωτογραφίας εφημερίδα Το Έθνος

Ήταν ένα σχέδιο το οποίο μπήκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή μετά τη δεύτερη επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, όταν στο στόχαστρο είχαν μπει οι άνδρες των ΜΑΤ. Πλέον ο φρουρός της διμοιρίας φορά εξάρτυση ΕΚΑΜ.

Μετά και τη δεύτερη επίθεση με στόχο άνδρες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου έγινε ξεκάθαρο ότι στόχος των τρομοκρατών είναι οι αστυνομικοί το σχέδιο επανήλθε και ο σκοπός φέρει αλεξίσφαιρο και κράνος της ΕΚΑΜ.

Οι σφαίρες του τρομοκράτη στο τελευταίο χτύπημα ήταν ξεκάθαρο ότι στόχευαν στο ύψος του κορμού και του κεφαλιού και έτσι λήφθηκε απόφαση ο σκοπός που είναι οπλισμένος με το υποπολυβόλο MP-5 να φέρει κράνος όπως αυτό των ανδρών της ειδικής μονάδας της αστυνομίας και κυρίως το αλεξίσφαιρο το οποίο είναι και το μόνο που “αντέχει” σε βολές από όπλα όπως το καλάσνικοφ.

Πρόκειται για ένα αλεξίσφαιρο το οποίο ζυγίζει περισσότερα από 10 κιλά και θεωρητικά προστατεύει τον αστυνομικό από βολές με όπλα όπως το καλάσνικοφ, τουλάχιστον όταν αυτές γίνονται από μεσαία ή μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” το ενδεχόμενο ενός νέου (τρίτου κατά σειρά) χτυπήματος με στόχο αστυνομικούς προβληματίζει έντονα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις