Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μάχη αστυνομικών με ληστές στο Χαϊδάρι! Άγρια καταδίωξη μέχρι τον καταυλισμό στον Ασπρόπυργο!

Μάχη αστυνομικών με ληστές στο Χαϊδάρι! Άγρια καταδίωξη μέχρι τον καταυλισμό στον Ασπρόπυργο!

Άγρια καταδίωξη και μάχη με Ρομά έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί προκειμένου να συλλάβουν δυο ληστές, που λίγο πριν είχαν εισβάλει σε μονοκατοικία στο Χαϊδάρι.

Μάλιστα και επειδή οι δυο ληστές έπεσαν με το αυτοκίνητο τους επάνω σε περιπολικό, προκειμένου να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό, ένας ένστολος τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας στο Χαϊδάρι πήρε τηλέφωνο στο “100” και είπε πως στο σπίτι της έχουν μπει δυο άτομα, τα οποία μάλλον είναι ένοπλα.

Την στιγμή που έφθαναν στο σημείο τα πρώτα πληρώματα των περιπολικών της Άμεσης Δράσης, οι δυο Ρομά έβγαιναν από την μονοκατοικία. Αμέσως οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να σταματήσουν επί τόπου. Οι ληστές πέταξαν τα κλοπιμαία και επιβιβάστηκαν με γρήγορες κινήσεις σε ένα αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στο σημείο και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί βλέποντας την κίνηση των δραστών προσπάθησαν να τους σταματήσουν, με αποτέλεσμα οι δυο ληστές να πέσουν με το όχημα τους επάνω στα περιπολικά και να τραυματίσουν έναν από τους αστυνομικούς.

Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, ακολουθούμενοι οι δράστες από περιπολικά τις Άμεσης Δράσης και μοτοσυκλετιστές τις ομάδας ΔΙΑΣ. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταδιώξης, που κατέληξε σ έναν καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, οι κακοποιοί προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την Αστυνομία.

Όταν οι δράστες έφθασαν στον Ασπρόπυργο, αμέσως κατευθύνθηκαν με το όχημα τους σε καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στο σημείο, πιστεύοντας πως έτσι θα γλυτώσουν. Οι αστυνομικοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και εισέβαλαν στο καταυλισμό, αντιμετωπίζοντας έτσι και την αντίδραση των υπολοίπων Ρομά με τους οποίους στην κυριολεξία ήλθαν στα χέρια, καθώς κάλυπταν τους κακοποιούς και δεν επέτρεπαν στους ένστολους να πραγματοποιήσουν έρευνες.

Παρά την σθεναρή αντίσταση που συνάντησαν οι αστυνομικοί κατάφεραν όχι μόνο να συλλάβουν τους δυο κακοποιούς, αλλά και όσους υποκίνησαν τα επεισόδια σε βάρος τους, με σκοπό βέβαια να μην συλληφθούν οι δράστες τις ληστείας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις