Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαζιώτης – Ρούπα: Το ραντεβού και οι άνθρωποι που τους βοήθησαν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το τρόπο επικοινωνίας μεταξύ της Π. Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μετά την απόπειρα απόδρασης που σημειώθηκε την Κυριακή και απετράπη χάρη στον ηρωισμό του πιλότου του ελικοπτέρου, οποίος είναι πρώην Αστυνομικός και μάλιστα από μάχιμες Υπηρεσίες.

Ο γνωστός «Αντάρτης Πόλης» κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στα κελιά υψίστης ασφαλείας και έχει διαπιστωθεί πως δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο, καθώς στο κελί του γίνεται ενδελεχής έρευνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Κατά συνέπεια το μεγάλο ερώτημα είναι πως το ζευγάρι κατάφερε να συνεννοηθεί μεταξύ του, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή ο Νίκος Μαζιωτης να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο ώστε να πετάξει προς την ελευθερία.
«Ψάχνουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν στο επικοινωνιακό κομμάτι το Νίκο Μαζιώτη να έχει την κατάλληλη επικοινωνία με την συμβία του, ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος.» λέει με νόημα στο «Newsit.gr» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι αστυνομικοί έχουν στρέψει το ερευνητικό τους «βλέμμα» προς δυο κατευθύνσεις. Η μια είναι τα έγκλειστα μέλη τις «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», και κυρίως τα πρόσωπα έχουν ηγετικό προφίλ στην ομάδα και διατηρούν κάποια επαφή με το Νίκο Μαζιώτη, και το δεύτερο ερευνητικό πεδίο είναι οι Ποινικοί κρατούμενοι που επίσης διατηρούν σχέση μέσα στις φυλακές με έγκλειστα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Βέβαια από αυτό το «κάδρο» των ερευνών δεν θα μπορούσε να λείπει και το πρόσωπο του Βασίλη Παλαιοκώστα οποίος κατά το παρελθόν και όταν ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε ελεύθερος, φέρεται από την Αντιτρομοκρατική να διατηρούσαν στενή επαφή.
Ίσως λοιπόν ο Βασίλης Παλαιοκώστας να είναι ο άνθρωπος που είχε την επικοινωνία με άτομα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ενημερώσουν το Νίκο Μαζιώτη για τις ώρες της απόδρασης και τις λεπτομέρειες της.

Μάχη μέσα στο ελικόπτερο.

Οι διοργανωτές της απόδρασης δεν υπολόγισαν τον αστάθμητο παράγοντα, εν προκειμένω τον πιλότο του ελικοπτέρου, οποίος ήταν πρώην αστυνομικός στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και στην συνέχεια πιλότος στα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.
Ο άνθρωπος αυτός μόλις η μυστηριώδης γυναίκα, που εκτιμάται πως δεν ήταν άλλη από την συμβία του Νίκου Μαζιώτη, του είπε να γυρίσει το ελικόπτερο προς Αθήνα και ενώ πετούσαν πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Ερυθρών, έβαλε σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο και έδωσε μάχη μέσα στην καμπίνα με την ένοπλη 40αρα με την ξανθιά περούκα.
Παρά το γεγονός πως η μυστηριώδης «ξανθιά» δεν δίστασε να πυροβολήσει στο εσωτερικό του σκάφους, ο 55χρονος πρώην αστυνομικός βρήκε το θάρρος, και πάτησε το κουμπί απασφάλισης της γεμιστήρας του πιστολιού που κρατούσε όπως όλα δείχνουν η συμβία του Νίκου Μαζιώτη.
Το ελικόπτερο προσγειώθηκε τελικά μεταξύ Ερυθρών και Κριεκουκίου και η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, παίρνοντας μαζί της δυο αποσκευές που ίσως περιείχαν και την ανεμόσκαλα που θα έριχνε στο προαύλιο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο σύντροφος της.
Τέλος οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις Ερυθρές και το Κριεκούκι, πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις της Π. Ρούπα, αμέσως μετά την απόδραση της από το ελικόπτερο, σε συνεργούς της προκειμένου να της διασφαλίσουν την διαφυγή της από την περιοχή.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε