Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Με 20χρονη “αρχηγό” ρήμαζαν κοσμηματοπωλεία και σπίτια

Με 20χρονη “αρχηγό” ρήμαζαν κοσμηματοπωλεία και σπίτια

Σπείρα που είχε… ξαφρίσει κοσμηματοπωλεία και σπίτια όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε η αστυνομία. Ο ρόλος μιας 20χρονης από τη Μολδαβία, που αναλάμβανε να… ερευνήσει τα θύματα ή να παίξει το ρόλο της “καλής” πελάτισσας!

Η νεαρή από η Μολδαβία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της σπείρας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Και αφού εκείνη “άνοιγε το δρόμο”, οι συνεργοί της δεν δίσταζαν ακόμη και να πυροβολήσουν κατά υπαλλήλων προκειμένου να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα από κοσμηματοπωλεία που έβαζαν στο στόχαστρο!

Εκτός από την 20χρονη Μολδαβή, το πρωί της περασμένης Δευτέρας (21.11.2016) συνελήφθησαν ένας 24χρονος Έλληνας και ένας συνομήλικός του Αλβανός.

Μέχρι στιγμής έχει εξιχνιαστεί η ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο «Πατσέας» της Κηφισιάς, η οποία διαπράχθηκε στις 14 Ιουλίου. Η 20χρονη εμφανίστηκε ως πελάτισσα, χτύπησε το κουδούνι και όταν ο υπάλληλος της άνοιξε, μαζί με τη νεαρή μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και ένας από τους δυο συνεργούς της.

Ο νεαρός άνδρας δεν δίστασε να πυροβολήσει μια φορά τους υπαλλήλους και αφού αφαίρεσε από τις προθήκες κοσμήματα και ρολόγια, αξίας άνω των 500.000 ευρώ διέφυγε με μοτοσυκλέτα, στην οποία περίμενε ο τρίτος συλληφθείς. Ο οποίος είχε νωρίτερα εξουδετερώσει τον φρουρό ασφαλείας.

Τη σπείρα δεν αποτελούν μόνο οι τρεις συλληφθέντες αλλά και άλλα άτομα που αναζητούνται. Η συμμορία ξεκίνησε τη δράση της τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι να φτάσουμε στη σύλληψη των τριών, είχαν καταφέρει να κλέψουν ή να ληστέψουν κοσμηματοπωλεία και σπίτια, από τα οποία έπαιρναν χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας και στη συνέχεια τα “έσπρωχναν” σε κλεπταποδόχους.

Όταν η σπείρα επρόκειτο να διαρρήξει κάποιο σπίτι, η 20χρονη αναλάμβανε να συλλέξει πληροφορίες για τους ενοίκους, τις συνήθειές τους και τις μετακινήσεις τους, ώστε να ξέρουν οι συνεργοί τους πως και πότε να “χτυπήσουν”.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και από τις έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ρολογιών μεγάλης αξίας, διαρρηκτικά εργαλεία και 2.000 ευρώ.

Για τους δύο άνδρες έχουν σχηματισθεί στο παρελθόν δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε