Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μεγάλη επιχείρηση για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – 11 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – 11 συλλήψεις
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Την πλήρη αποδόμηση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων, μέσω γνωστής διαδικτυακής εφαρμογής (μέθοδος Digital Smuggling), πέτυχε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη του κυκλώματος. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα, για κακουργηματική, από κοινού διευκόλυνση εισόδου-εξόδου μεταναστών και την προώθησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και την εξασφάλιση καταλύματος για την απόκρυψή τους.

Εκτός από τα μέλη του κυκλώματος, συνελήφθησαν και πέντε υπό προώθηση μετανάστες, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 70 διαβατήρια.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων και δράσης του προγράμματος EMPACT του Κύκλου Πολιτικής της ΕΕ για την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της οποίας ηγείται η Ελλάδα.

Τέλος, η επιχείρηση υποστηρίχθηκε πληροφοριακά από την EUROPOL, μέσω της οποίας διοργανώθηκαν επιχειρησιακές συναντήσεις προς ανταλλαγή και ανάλυση πληροφοριακών στοιχείων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις