Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική! Τρεις συλλήψεις – Κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική! Τρεις συλλήψεις – Κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Eπιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική στην Αττική.
Έχουν συλληφθεί δυο άνδρες και μια γυναίκα.
Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του ’18.
Οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια των ερευνών για την τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.
Μέλη της οργάνωσης είχαν πυροβολήσει δυο φορές κατά ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση που κάνει η Αντιτρομοκρατική στην Αττική από το μεσημέρι της Παρασκευής και ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (09.11.2019) από την Αστυνομία.

Δυο άνδρες και μια γυναίκα έχουν συλληφθεί ήδη, ενώ ο ένας από τους δυο συλληφθέντες είχε συλληφθεί και το 2010 για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας“, είχε καταδικαστεί και είχε αποφυλακιστεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2018.

Συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος, ένας 45χρονος και μια 39χρονη. Έχουν γίνει 13 έρευνες σε σπίτια και 15 προσαγωγές, ενώ έχουν κατασχεθεί όπλα και εκρηκτικά. Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα“, μέλη της οποίας είχαν δυο φορές πυροβολήσει με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ έχει αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία.

Ο 41χρονος και ο 45χρονος κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η 39χρονη κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ύστερα από έρευνες, η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε πως οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε ληστεία που έγινε το βράδυ της 21η Οκτωβρίου σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό. Έτσι, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

  1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
  2. Ένα υποπολυβόλο
  3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
  4. Δύο πυροβόλα πιστόλια
  5. Τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
  6. Έξι κοινοί πυροκροτητές
  7. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  8. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  9. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
  10. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
  11. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
  12. Τρία σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Αποφυλάκιση με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου

Ο 41χρονος που είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2018, με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, είχε αποφυλακιστεί υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής (3 χρόνια, 6 μήνες και 26 μέρες), σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε χρόνια από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις