Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μένιος Φουρθιώτης: Τα κρίσιμα στοιχεία που «έδεσαν» τη δικογραφία

Μένιος Φουρθιώτης: Τα κρίσιμα στοιχεία που «έδεσαν» τη δικογραφία

Σημαντικό ρόλο στη σύνδεση του Μένιου Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους τους έπαιξαν οι κλήσεις που -κατά τη δικογραφία- αντάλλαξαν μεταξύ τους μετά τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και τα δύο περιστατικά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

Στην έκθεση ανάλυσης και επεξεργασίας στοιχείων άρσεων απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και συσχέτισης με τα υπόλοιπα στοιχεία της προανάκρισης γίνεται εκτενής αναφορά στις μεταξύ τους κλήσεις. 

Η ώρα των κλήσεων

Συγκεκριμένα στην έκθεση επισημαίνεται ότι «από την συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε πως πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό την 16η Απριλίου 2021, (απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας Δίας) περί ώρα 19:39 ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ.Γ. και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Π.Γ.»

Στη συνέχεια, κατά την έκθεση, στη 01.55 της ίδιας ημέρας, περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Π. ενώ επικοινώνησε μαζί του ακόμα δύο φορές, 10 περίπου ώρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών. 

Παράλληλα, οι τηλεφωνικές συνδέσεις των δύο συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, εμφανίζονται να επικοινώνησαν μεταξύ τους δύο φορές, μία περίπου ώρα πριν από το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών που σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ. 

Τους «καίνε» οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Αναφορικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 22 Απριλίου 2021, όπως προέκυψε από τα χορηγηθέντα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μισή ώρα περίπου πριν «ο Π.Γ. ενεργοποίησε κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή πριν την ως άνω πράξη».

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες. Ο παρουσιαστής δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς, τονίζοντας ότι θα μιλήσει στις δικαστικές αρχές ενώ οι δύο άλλοι συγκατηγορούμενοι του, «έδειξαν» προς τον Μένιο Φουρθιώτη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις