Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μεταξουργείο: Η ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας που έχει μετατραπεί σε “βασίλειο” των ναρκωτικών

Μεταξουργείο: Η ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας που έχει μετατραπεί σε “βασίλειο” των ναρκωτικών

– Ένα “βασίλειο” του εμπορίου ναρκωτικών στην καρδιά της Αθήνας
– Έμποροι και ναρκομανείς “γεμίζουν” τα στενά και την πλατεία από το πρωί ως το βράδυ
– Ληστεύουν ότι και όποιον μπορούν για να πάρουν την δόση τους
– Καταστηματάρχες και κάτοικοι μιλούν στο newsit.gr για την επικίνδυνη καθημερινότητά τους

Μεταξουργείο, το στέκι του «drug dealing». Μια “πιάτσα” στην καρδιά της Αθήνας, όπου τα ναρκωτικά βρίσκουν… τον παράδεισο τους.

Επίκεντρο στο Μεταξουργείο εμφανίζεται η πλατεία Αυδή. Από νωρίς το πρωί “βαποράκια”, έμποροι και χρήστες “σουλατσάρουν” στην πλατεία και στα στενά της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το εμπόριο που ξεκινά στα γύρω στενά της Ομόνοιας καταλήγει στο Μεταξουργείο, στις οδούς Κολοκυνθους, Κεραμεικού, Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην πλατεία Αυδή, όπου έχουν μεταφερθεί καινούριες “πιάτσες”. Τα νέα σημεία παραλαβής και παράδοσης ηρωίνης και shisa φαίνεται, πως συντονίζουν κατά κύριο λόγο άτομα αφρικανικής καταγωγής, ενώ οι καταγγελίες πολιτών για την αύξηση των ναρκωτικών και του εμπορίου θανάτου στην περιοχή είναι σχεδόν καθημερινές.

“Βρίσκω τους ναρκομανείς στην πόρτα του σπιτιού μου”

Η Αστυνομία.. απούσα σε αυτούς τους δρόμους, οι οποίοι έχουν αφεθεί στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών. Κάτοικος της περιοχής μιλά στο newsit.gr, περιγράφοντας την αποπνικτική και επικίνδυνη καθημερινότητά τους.

“Είναι μια γειτονιά του κέντρου η οποία είναι πολύ καλά οργανωμένη, εννοώντας πως έχει αγορά, καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία. Ωστόσο, αυτή η εμφανής παρουσία τους στην περιοχή, δυσφημεί τον τόπο μας. Αργά το βράδυ φοβάμαι να κυκλοφορήσω σε μη κεντρικούς δρόμους. Φοβάμαι μην μου επιτεθούν ζητώντας χρήματα, είτε είναι στην ώρα της δοσοληψίας που εκεί κινδυνεύεις . Από τον ίδιο αλλά και από τον προμηθευτή του. Γυρίζω στο σπίτι και πολλές φορές βρίσκω χρήστες στο κατώφλι μου. Συνήθως είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ή τους πετυχαίνω την στιγμή που παίρνουν τη δόση τους.

Ένα αλλά σημαντικό ζήτημα είναι το υγειονομικό. Βρωμίζουν την περιοχή. Περπατάς και παντού βλέπεις αίματα και σύριγγες. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις. Μέσα σε αυτή την φρίκη που ζούμε, δεν υπάρχει ούτε ο Δήμος ούτε αστυνομία.

Τρεις μήνες τώρα προσπαθώ να απαλλαγώ από ένα εγκαταλελειμμένο αμάξι κάτω από το σπίτι μου το οποίο «στεγάζει» τρεις χρήστες. Προς θεού το πρόβλημα καθαυτό δεν είναι οι άνθρωποι αλλά η αδιαφορία του δήμου που έχω ενημερώσει επανειλημμένα να έρθει να το πάρει και όχι μόνο δεν κάνει κάτι, ρίχνει το μπαλάκι στην αστυνομία κι η αστυνομία στον δήμο με αποτέλεσμα να μην γίνεται τίποτα“.

“Οι αρχές δεν μας βοηθούν”

Το ίδιο τρομοκρατημένοι και αβοήθητοι δηλώνουν και οι καταστηματάρχες. Ένας από αυτούς, μιλώντας στο Newsit καταγγέλλει πως ζει με τον τρόμο, καθώς οι ληστείες στο μαγαζί του είναι… συχνό φαινόμενο.

«Έχω εστιατόριο κοντά στην πλατεία Αυδή. Με έχουν κλέψει τρεις φορές. Έχουν μπει βράδυ και έχουν πάρει δυο λάπτοπ και τα ποτά. Πολλές φορές έρχονται και τις ώρες που είμαστε ανοιχτά ζητιανεύοντας με απώτερο σκοπό να κλέψουν κάποια τσάντα ή κινητό από πελάτη, προκειμένου για να το πουλήσουν και να πάρουν τη δόση τους. Έχω προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να προστατέψω την περιουσία μου αλλά και πι αρχές δεν βοηθούν. Μένουν άπραγες. Δεν ξέρω τι θα βοηθούσε περισσότερο. Παρουσία της αστυνομίας ή πιο συχνές περιπολίες στην πλατεία;»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις