Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Εμπλοκή Ρώσων στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρχικά η εμπλοκή Ρώσων στην απαγωγή Λεμπιδάκη, αναφέρθηκε μέσα από την κατάθεση ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Απόψε όμως, το ανέφερε και η δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων…

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Livenews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ιωάννα Σμυρνιωτάκη η οποία είναι συνήγορος ενός από τους κατηγορούμενους για την απαγωγή Λεμπιδάκη, είπε για τον πελάτη της:

“Όπως έχει καταθέσει, 20 μέρες μετά περίπου από την απαγωγή, τον πλησίασε καταρχάς κάποιος άνθρωπος Γιάννης και κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι είναι Ρώσος. Του είπανε ότι θα δώσει φαγητό σε κάποιον. Νόμιζε ότι ήταν κάποιος άρρωστος ή κάποιος ο οποίος είχε κάποιο πρόβλημα. Όταν όμως τον πήγανε με κουκούλες κτλ στο σπίτι αυτό… όταν του βγάλανε την κουκούλα και πήγε το φαγητό… και πήγε να το παραδώσει, είδε τον κύριο Λεμπιδάκη”

Ρώσος και σε κατάθεση

Αναφορά σε κάποιον Ρώσο, γίνεται και σε μία από τις καταθέσεις για την υπόθεση. Ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ήταν ο “φρουρός” του Μιχάλη Λεμπιδάκη όσο ο επιχειρηματίας ήταν όμηρος των απαγωγέων, είπε μεταξύ άλλων:

“Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή, αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου άνδρας Ρωσικής καταγωγής τον οποίο έλεγα εγώ με το όνομα Γιάννη και είχε δουλέψει για μένα στο παρελθόν ως εργάτης, με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον άλλον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα.
Εγώ δελεάστηκα από την πρότασή του και δέχθηκα. Τότε κάποιο βράδυ ήρθε από το σπίτι μου αυτός ο Γιάννης από κοινού με το άλλο άτομο πιθανό από τη Ρωσία και μου πρόσφερε 100.000 ευρώ, για να προσέχω τον Λεμπιδάκη”.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης, ο φερόμενος ως φρουρός του Λεμπιδάκη στην απαγωγή, αποκαλύπτει ότι στο χώρο που τον κρατούσαν υπήρχε και όπλο τύπου Καλάσνικοφ…

Πηγή: LiveNews

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις