Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Με πρόσχημα την υπόθεση της Energa, “κέρδιζαν” χρόνο οι δολοφόνοι

– Με πρόσχημα τη “σύλληψη” συγγενούς τους έκλεισαν οι δυο δράστες το ραντεβού με τον γνωστό ποινικολόγο
– Χρησιμοποίησαν την υπόθεση της Energa στη συζήτηση που είχαν παρουσία του συνεργάτη του
– Ζητούσαν στοιχεία από τη δικογραφία, αλλά γνώριζαν για την υπόθεση μόνο όσα είχαν γραφτεί στον Τύπο
– Ποια ήταν η απάντηση που τους έδωσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
– Τα πέντε λεπτά που οδήγησαν στη δολοφονία του

Το γρίφο πίσω από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναζητούν οι αστυνομικοί. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχτηκε στο γραφείο του τους δολοφόνους του και τα νέα στοιχεία δείχνουν πως οι δράστες τον παρέσυραν με δυο υποθέσεις: μια ανύπαρκτη και μια που χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα και αφορά στην Energa. Στόχος τους, να τον εκφοβίσουν.

Ήταν απόγευμα Πέμπτης (12.10.2017) όταν οι δυο δράστες, με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και μιλώντας σπαστά ελληνικά, μπήκαν στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου στην οδό Ασκληπιού 154. Τους υποδέχτηκε ο ίδιος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ένας συνεργάτης του, ένας 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος.

Σε κάποιο σημείο της συνάντησης και ενώ οι δυο δράστες βρίσκονταν στην αίθουσα συσκέψεων και συζητούσαν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, αποχώρησε για λίγα λεπτά.

Ο 52χρονος ποινικολόγος πήγε σε άλλο δωμάτιο γιατί τον ζήτησαν στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με αστυνομικές πάντως, το τηλεφώνημα αυτό δεν αφούσε κάποια υπόθεση. Ούτε αυτή για την οποία συζητούσε με τους “πελάτες” του. Ήταν ένα προσωπικό τηλεφώνημα.

Το πρόσχημα για να κλειστεί το ραντεβού

Όπως είναι γνωστό από τις αστυνομικές πηγές που ερευνούν την υπόθεση, οι δυο δράστες δεν έκλεισαν το ραντεβού με τον Μ. Ζαφειρόπουλο μέσω του γραφείου του. Τηλεφώνησαν στον ίδιο. Του είπαν ότι ήθελαν να του αναθέσουν υπόθεση συγγενούς τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είπαν στον γνωστό ποινικολόγο ότι ένας συγγενής τους είχε συλληφθεί για σοβαρή υπόθεση και ήθελαν να αναλάβει ο 52χρονος. Μάλιστα, υποστήριξαν το απόγευμα της Πέμπτης θα πήγαιναν στο γραφείο του για να του δώσουν προκαταβολή.

Πρόσχημα και η υπόθεση Energa

Όταν έφτασαν στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου, οι δυο δράστες άρχισαν να συζητούν για μια άλλη πολύκροτη υπόθεση, στην οποία είχε απασχοληθεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Αυτή της εταιρίας Energa.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης που είχαν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο συνεργάτης του και οι δυο άνδρες που έμελλε να είναι οι δολοφόνοι του, αφορούσε αυτή την υπόθεση.

Οι δράστες συζητούσαν για συγκεκριμένα κομμάτια της δικογραφίας και η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως απλά ήθελαν να κερδίσουν χρόνο. Από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ασφάλεια φαίνεται ότι οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου έψαχναν την ευκαιρία που θα έμεναν μόνοι με τον ποινικολόγο, ώστε να του μεταφέρουν το μήνυμα εκφοβισμού που κόμιζαν, άγνωστο ακόμα από ποιον.

Δεν γνώριζαν

Εκείνο που προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες είναι πως οι δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου δεν είχαν ουσιαστική γνώση της υπόθεσης Energa. Γνώριζαν μόνο όσα είχαν γραφτεί στον Τύπο.

Όσο ήταν παρών ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δράστες έδωσαν την εντύπωση πως ήθελαν να απειλήσουν τον δικηγόρο. Όταν του ζήτησαν συγκεκριμένο κομμάτι από τη δικογραφία της Energa, ο Ζαφειρόπουλος τους ζήτησε λεπτομέρειες.

Η αντίδραση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, όταν του μίλησαν για την υπόθεση της Energa ήταν πως έπρεπε να του πουν συγκεκριμένα τι ακριβώς ήθελαν. «Θέλω να μου πείτε συγκεκριμένα, γιατί έχω μια ντουλάπα δικογραφία. Δεν μπορώ να απομονώσω ένα κομμάτι», φέρεται να είπε.

Τα πέντε λεπτά ως τη δολοφονία

Σε κάποιο σημείο ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βγήκε από το γραφείο για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Τότε οι δράστες αποκάλυψαν στο θύμα για τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους.

Τότε, εκτιμά η αστυνομία, ότι έγινε η προσπάθεια εκφοβισμού του γνωστού δικηγόρου. Το τι ακριβώς ειπώθηκε ανάμεσα σε θύτες και σε θύμα, το γνωρίζουν πλέον μόνο οι δυο δράστες.

Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως οι δράστες χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα και την υπόθεση της Energa. Όπως τονίζουν οι αστυνομικές πηγές, εφόσον είχαν πρόθεση εκφοβισμού και ίσως τραυματισμού του Ζαφειρόπουλου, ποιος ο λόγος να αναφέρουν μπροστά στον συνεργάτη του την υπόθεση που τους ενδιέφερε.

Η υπόθεση της Energa και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο 52χρονος δικηγόρος χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας (το 2014) σε βάρος άλλου δικηγόρου. Για αυτή είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Οι δύο κατηγορούμενοι, πριν από ένα χρόνο, είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου, έναν βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa. Την εταιρεία εκπροσωπούσε νομικά και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του εμπλεκομένου στην υπόθεση της Energa είχε κατηγορήσει τους δύο Αλβανούς για εκβίαση.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χειριζόταν σοβαρές υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως αυτές της Τράπεζας Proton Bank, των ομολόγων, των προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, των ληστών των χρηματοκιβωτίων. Ήταν, επίσης, νομικός εκπρόσωπος σε ΜΜΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για την επίθεση σε 15 χρονο και 17χρονο στην Αργυρούπολη

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν για την επίθεση σε 15 χρονο και 17χρονο στην Αργυρούπολη

Δύο ανήλικοι Αλβανοί οι οποίοι συνελήφθησαν είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των μελών της συμμορίας που ξυλοκόπησαν άγρια έναν 15χρονο και έναν 17χρονο, χθες ... Διαβάστε περισσότερα
Δυτική Αττική: Σάλος με τις εικόνες ανηλίκων που ποζάρουν με όπλα – «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε» (video)

Δυτική Αττική: Σάλος με τις εικόνες ανηλίκων που ποζάρουν με όπλα – «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε» (video)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες με ανηλίκους στην Δυτική Αττική, οι οποίοι ποζάρουν με πιστόλια 9 χιλιοστών και καραμπίνες στα χέρια. Οι εικόνες μεταδόθηκαν από το ... Διαβάστε περισσότερα
Βίλια: Ο άνθρωπος «κλειδί» και οι σχέσεις της άτυχης Κινέζας με «ξένους»

Βίλια: Ο άνθρωπος «κλειδί» και οι σχέσεις της άτυχης Κινέζας με «ξένους»

Σε χώρα της Ευρώπης εντόπισαν οι αρχές άνθρωπο που γνώριζε καλά την άτυχη 38χρονη Κινέζα που βρέθηκε νεκρή, μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια. Οι παρέες της με άτομα από τα Βαλκάνια και την Ασία και τα δυο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές.  
Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ληστές μπήκαν με καραμπίνα σε σούπερ μάρκετ

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ληστές μπήκαν με καραμπίνα σε σούπερ μάρκετ

Στιγμές πανικού έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου (23.01.2021) πελάτες και εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη! Ήταν περίπου 18:00 όταν δυο ληστές, οπλισμένος με καραμπίνα, ... Διαβάστε περισσότερα
Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας Γεωργιανών που «έγδυνε» σπίτια σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς

Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας Γεωργιανών που «έγδυνε» σπίτια σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του κυκλώματος Γεωργιανών που διέπραττε κλοπές από σπίτια σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία ... Διαβάστε περισσότερα