Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ψάχνουν τα… κιτάπια του!

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

– Δύο υποθέσεις που είχε χειριστεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών!
– Προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν συνδέονται με τους δύο άνδρες που τον δολοφόνησαν από ενάμισι μέτρο μέσα στο γραφείο του
– Η επίθεση σε άλλο δικηγόρο και η υπόθεση με την κωδική ονομασία “Χίμαιρα”
– “Ξεσκονίζουν” και τις σημειώσεις που κρατούσε ο άτυχος ποινικολόγος όσο οι δράστες του έλεγαν την προσχηματική ιστορία για την οποία ήθελαν να τον συναντήσουν
– Βέβαιες οι Αρχές πως κίνητρο ήταν ο εκφοβισμός – Ψάχνουν τι… στράβωσε και οι στυγνοί εκτελεστές τον δολοφόνησαν με μία και μόνο σφαίρα!
– Σε πολύ καλό σημείο οι έρευνες

Το αρχείο με τις υποθέσεις που είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εξετάζουν τώρα οι αρχές. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας του. Μια δολοφονία που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, 12.10.2017 μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληφορορίες του newsit.gr, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν ποια είναι η υπόθεση για την οποία προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν. Τα πρώτα συμπεράσματά τους κάνουν λόγο για ποινική υπόθεση που είτε είχε ήδη αναλάβει, είτε επρόκειτο να αναλάβει ο άτυχος ποινικολόγος. Μάλιστα, οι αστυνομικοί σκέφτονται ακόμη και σε αντίδικους!

Δηλαδή οι δύο άνδρες να ήταν αντίπαλοι σε κάποια υπόθεση. Ακόμη και να τους είχε βάλει κάποιο τρίτο πρόσωπο να τον εκφοβίσουν.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Οι δύο υποθέσεις που μπαίνουν στο “μικροσκόπιο”

Σύμφωνα, παράλληλα, με πληροφορίες του skai.gr, στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκονται δύο συγκεκριμένες υποθέσεις:

– Η μία αφορά στην καταγγελία ενός δικηγόρου που δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς πριν χρόνια στην Πεντέλη. Υπόθεση η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 4 Σεπτέμβριου, αλλά αναβλήθηκε. Η αιτιολογία ήταν η έλλειψη νόμιμης κλήτευσης.

– Η δεύτερη υπόθεση έχει να κάνει με μία επιχείρηση με κωδική ονομασία «Χίμαιρα». Η υπόθεση αυτή αφορούσε στην εμπλοκή δεκάδων αλλοδαπών που έκαναν εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

“Ξεσκονίζουν” και τις σημειώσεις της υπόθεσης!

Ένα ακόμη στοιχείο που ίσως αποβεί εξαιρετικά σημαντικό, είναι οι σημειώσεις του άτυχου ποινικολόγου. Όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, οι δύο δράστες βρέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο με πρόσχημα μια προσωπική τους υπόθεση.

Συγκεκριμένα είπαν πως πρόκειται για μια ποινική περίπτωση ενός συγγενικού τους προσώπου και πως ήθελαν οπωσδήποτε να συναντήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Το ραντεβού, είπαν, έπρεπε να κλειστεί… χθες. Κι αυτό διότι ο συγγενής τους ήδη είχε συλληφθεί και βρίσκονταν στη ΓΑΔΑ.

Η συνάντηση, λοιπόν, έγινε και οι δύο δράστες έφτασαν στο δικηγορικό γραφείο. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους υποδέχτηκε. Περίμεναν για λίγη ώρα στην αίθουσα αναμονής και αμέσως μετά μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Όπως έχουμε προαναφέρει, στην συνάντηση παρίστατο κι ένας συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου. Οι δράστες ξεκίνησαν να μιλούν για την… υποτιθέμενη υπόθεση που τους απασχολούσε. Περιέγραφαν το ποινικό περιστατικό και το γιατί είχε συλληφθεί ο συγγενής τους.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του κρατούσαν σημειώσεις για όσα άκουγαν. Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες, κάποια ονόματα ποινικών που ανέφεραν και βρέθηκαν στις σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φαίνεται πως ήταν πρόσχημα των δραστών τόσο για τη συνάντηση, όσο και για την εξέλιξη της συζήτησης, μέχρι να βρουν το κατάλληλο σημείο που θα έμεναν μόνοι τους.

Ακόμη οι Αρχές “σκανάρουν” και τα στοιχεία ταυτότητας με τα οποία οι δολοφόνοι έκλεισαν τηλεφωνικά το ραντεβού απευθείας με τον ποινικολόγο, το πρωί της Πέμπτης. Καλώντας στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο ή σε αυτό του γραφείου του. Αυτό θα προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Κίνητρο ο εκφοβισμός!

Οι πληροφορίες που έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας για τγην στυγερή δολοφονία έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Ωστόσο παραμένουν ακόμη πολλά ερωτήματα που δεν έχουν απάντηση…

Click4more: Ήταν ακόμη ζωντανός όταν έφυγαν οι δολοφόνοι! Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με το σκεπτικό των Αρχών. Οι οποίες θεωρούν πως οι δύο δράστες δεν πήγαν στο δικηγορικό γραφείο έχοντας στην… τσέπη τους ένα συμβόλαιο θανάτου. Είναι -πια- πεπεισμένες πως οι άγνωστοι δράστες ήθελαν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Συγκεκριμένα για κάποια υπόθεση την οποία γνώριζαν μόνο οι τρεις τους.

Από ό, τι φαίνεται η συζήτηση… στράβωσε και οι δράστες έβγαλαν όπλο για να τον εκφοβίσουν. Εξέλιξη που μετατράπηκε σε ωμή δολοφονία…

Κι εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα:

Η αιτία που η συζήτηση “στράβωσε” ήταν κάποια υπόθεση που διαχειρίζονταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κι έχει αντίδικο;

Κάποια δική τους υπόθεση για την οποία γνώριζε μόνο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος;

Αυτά προσπαθούν να εξακριβώσουν οι Αρχές, των οποίων οι έρευνες βρίσκονται μεν σε καλό δρόμο, ωστόσο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μια ενδεχόμενη ξεκάθαρη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, είναι δεδομένο πως θα τους “έλυνε” τα χέρια.

Στο σενάριο του εκφοβισμού, συνηγορεί και το γεγονός ότι δράστες δεν έλαβαν κανένα μέτρο προφύλαξης! Δεν φορούσαν κουκούλες αλλά ούτε και γάντια την ώρα των πυροβολισμών. Η περιοχή έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή πως είναι πολύ καλά φρουρούμενη.

Σε απόσταση 100 μέτρων βρίσκεται το σπίτι τουπρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια. Επίσης πολύ κοντά το σπίτι του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και πολλά πολιτικά γραφεία. Συνεπώς, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το πόσες κάμερες υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Κάμερες για τις οποίες… αδιαφόρησαν πλήρως οι δράστες, αφού δεν κάλυψαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις