Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Χωρίς δικηγόρο απολογήθηκε ο εκτελεστής του – Επιστρέφει στη φυλακή

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελεστής

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος Αλβανός από τα χέρια του οποίου πέθανε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

Ο 32χρονος, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (02.10.2017) στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο Αλβανός κατηγορούμενος έδωσε σύντομη απολογία λίγων λεπτών ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή, χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρόνος φέρεται να επιβεβαίωσε την προανακριτική του κατάθεση στην οποία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ομολόγησε τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Εναντίον του 32χρόνου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Σήμερα εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Τις επόμενες ημέρες η οικογένεια του 52χρόνου δικηγόρου πρόκειται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Το παρελθόν του εκτελεστή

Ο 32χρονος ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές από την 1η Απριλίου 2016. Αρχικά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018.

Στις 5 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής πήρε 5ήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα και την παραβίασε. Από τότε έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτ. Φυτράκη.

Οι κατηγορούμενοι για το φόνο Ζαφειρόπουλου

Σε βάρος των πέντε κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει ασκηθεί, κατά περίσταση, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ηθική αυτουργία στη δολοφονία από κοινού και κατά συρροή, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις