Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μίχος «δίνει» Μιχαλολιάκο: Ενημερώθηκε αμέσως για την δολοφονία Φύσσα

Μίχος «δίνει» Μιχαλολιάκο: Ενημερώθηκε αμέσως για την δολοφονία Φύσσα

Ο Νίκος Μίχος περιέγραψε τις αντιδράσεις Μιχαλολιάκου και κορυφαίων στελεχών το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα.
Ένταση ανάμεσα στους δικηγόρους την ώρα της απολογίας.
Απολογήθηκε και ο Νίκος Κούζηλος.

Λεκτικό επεισόδιο σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μεταξύ των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Σήμερα απολογήθηκαν οι πρώην βουλευτές Νίκος Μίχος και Νίκος Κούζηλος.

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε το ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου ο δικηγόρος του ζήτησε να αναφερθεί στις ιδεολογικές διαφορές του με τη Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει λεκτική ένταση με τους άλλους δικηγόρους των κατηγορουμένων. Ο δικηγόρος του Νίκου Μίχου αποκάλεσε άλλο συνήγορο «φασιστάκο» ενώ εκείνοι τον χαρακτήρισαν «γελοίο».

Νωρίτερα, ο Νίκος Μίχος ο οποίος ανεξαρτοποιήθηκε το 2017 από τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε, εκ των υστέρων, τη διαφωνία του με τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Χρυσή Αυγή την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιστατικό με κάποιο Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ότι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ», ανέφερε ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Οι υπεύθυνοι ας πάνε ισόβια κι αυτό αξίζει. Όχι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική του Πειραιά. Δεν μπορεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να καταδικαστούν. Δεν έχουν σχέση. Οι τοπικές δεν είχαν σχέση μεταξύ τους», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το ίδιο βράδυ ενημερώθηκε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πρόεδρος: Ποιος σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;
Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με τον Λαγό που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.
Πρόεδρος: Και ο αρχηγός;
Κατηγορούμενος: Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Του λέω ποιος το έκανε ρε Γιάννη; Μου λέει εκείνος ο ηλίθιος!
Πρόεδρος: Τον ήξερε δηλαδή;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.

Όπως είπε ο Νίκος Μίχος αποχώρησε τον τον Σεπτέμβριο 2017 από τη Χρυσή Αυγή γιατί έπρεπε να έχει κινηθεί αλλιώς με διαγραφές. «Μετά το Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από την φυλακή θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε. Ένα άλλο θέμα που με πείραξε ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά από τος συνδρομές και όχι μόνο. Οι δράσεις είχαν σταματήσει. Που πήγαιναν τα χρήματα;» ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, χαρακτηρίζοντας «ηλίθιους» εκείνους που το έκαναν.
«Πήγαν με κάτι μπλουζάκια. Λέμε οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Εξάλλου οι άνθρωποι αυτοί έχουν έρθει εδώ και δουλεύουνε. Δεν έπρεπε να γίνει. Είχα μιλήσει με το Λαγό και μου είπε «έγινε μαλακία, ήταν ηλίθιο αυτό που έγινε» περιέγραψε ο Νίκος Μίχος.

Νωρίτερα, στη σύντομη απολογία του ο Νίκος Κούζηλος αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, ενώ υποστήριξε ότι όσα λέγονται για ιεραρχία στο κόμμα και στρατιωτική δομή δεν είναι αλήθεια. «Πρόκειται για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής» ισχυρίστηκε ο πρώην βουλευτής Πειραιά.

«Έχω μιλήσει μια φορά για 1,5 λεπτό. Είχα πει συνεχίστε τον αγώνα σας πάνω κάτω. Η φράση μου «τα παιδιά είναι παντού» ήταν για επιβράβευση επειδή έδιναν φυλλάδια παντού. Το επίπεδο δεν ήταν υψηλό. Φαινόταν και από την εμφάνιση, το καταλάβαινες» ανέφερε ο Νικος Κούζηλος σχετικά με φράση του σε ομιλία στη Νίκαια.

«Για τη δολοφονία Φύσσα έμαθα από τα κανάλια για ένα περιστατικό στο Κερατσίνι. Μετά άρχισαν να λένε για κάποιον που ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ρωτούσαμε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κανείς δεν ήξερε τον Ρουπακιά. Ήμασταν όλοι κάπως. Υπήρχε η δήλωση Δένδια ότι «θα τους κλείσω όλους φυλακή», όποτε δεν ξέραμε τι γινόταν. Από τη δικογραφία γνωρίζω, όσα γνωρίζω» υποστηρίζοντας επίσης.

Ταυτόχρονα, αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής στην οργάνωση, λέγοντας ότι «όπως είπε και ο Ηλίας ο Κασιδιάρης ήταν μια προσπάθεια να πηγαίνουν συντεταγμένοι στο σημείο, να υπάρχει μια ωραία εικόνα. Τα παραγγέλματα ήταν για να υπάρχει ωραία εικόνα. Αυτά που λένε περί ιεραρχίας και Μιχαλολιάκου δεν ισχύουν. Εμάς μας έλεγε να είμαστε σωστοί και να κάνουμε ότι νομίζουμε».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις