Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»: Ο Λαγός ήταν επικεφαλής της μοτοπορείας

Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»: Ο Λαγός ήταν επικεφαλής της μοτοπορείας

Με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ο πρώην βουλευτής ”έδειξε” προς το μέρος του άλλοτε συναδέλφου του και νυν ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή.

Ο Νίκος Μίχος αρνήθηκε ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που έκανε επίθεση στο «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου 2013 και είπε ότι πήγε για μία…βολτίτσα! «Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια» ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Εγώ σταμάτησα 40 μέτρα έξω από το στέκι. Ούτε ήξερα ότι υπήρχε εκεί. Μετά βγήκα στον κεντρικό και έφυγα προς βόρεια. Είδα μηχανές να κατεβαίνουν προς τα κάτω αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξέρω ότι θα γίνει κάτι και να πάω εκεί. Ήμουν εκλεγμένος βουλευτής», ανέφερε ο Νίκος Μίχος στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Παράλληλα, προκειμένου να πείσει τους δικαστές ανέφερε: «Είναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευράς μου να το κάνω».

Όσο αφορά πως οργανώθηκε η πορεία ο πρώην βουλευτής ανέφερε «επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή. Οι επαφές μου ήταν μετρημένες κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί», προσθέτοντας «Πέρασε ο κύριος Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του».

«Γίνεται να μην έχετε εικόνα ποιος ήταν υπεύθυνος;» ρωτήθηκε ο πρώην βουλευτής από την έδρα για να απαντήσει με νόημα: «Σας είπα ποιοι πέρασαν. Ήταν το αυτοκίνητο μπροστά. Είχε διοργανωθεί από τοπική Πειραιά και Νίκαιας».

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί ακόμη τρεις κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας. Όσο για το ότι μάρτυρες είχαν κρατήσει τις πινακίδες τους από το σημείο, ισχυρίστηκαν είτε ότι πρόκειται για πλαστές πινακίδες, είτε ότι άλλον είχε κλαπεί το όχημά τους ή πως οι μάρτυρες δεν είδαν σωστά τον αριθμό σημειώνοντας λάθος νούμερο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις