Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μονή Πετράκη: Για υπόθεση ναρκωτικών καθαιρέθηκε ο δράστης – Έτσι έγινε η επίθεση με το καυστικό υγρό

Μονή Πετράκη

Ένα πρωτόγνωρο, ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, 23.06.2021, όταν ένας ιερέας επιτέθηκε με καυστικό υγρό, μάλλον βιτριόλι (!) εναντίον επτά Μητροπολιτών!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα συνέβησαν στον δεύτερο όροφο της Μονής Πετράκη, όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ιερέας από την Βέροια είχε ήδη καθαιρεθεί πρωτόδικα για μια υπόθεση ναρκωτικών, ενώ σήμερα εκδικαζόταν η έφεση, με τον μετέπειτα δράστη να αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα ήταν για τον ίδιο «βαρύ». Έτσι, έβγαλε το μπουκάλι με το καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των Μητροπολιτών.

Click4more: Μονή Πετράκη: Σοβαρά δύο Μητροπολίτες από την επίθεση με το καυστικό υγρό – Ποιος είναι ο δράστης

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, στους δημοσιογράφους από το Νοσοκομείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στην υπόθεση για την οποία καθαιρέθηκε ο ιερέας και αρκέστηκε να πει πως αυτό έγινε «για πράξεις που δεν αρμόζουν στο λειτούργημά του» (σ.σ. δείτε εδώ τις δηλώσεις του).

Τραυματίστηκε και αστυνομικός στη Μονή Πετράκη

Ένας ειδικός φρουρός που βρίσκεται μόνιμα στη Μονή Πετράκη άκουσε τι συνέβη κι έσπευσε στο σημείο, ενώ και ο ίδιος έχει τραυματιστεί από την επίθεση κι έχει διακομιστεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Πρόλαβε πάντως να συλλάβει τον δράστη, ενώ είχε καλέσει και ενισχύσεις, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών να φτάνουν στο σημείο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις