Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μύκονος: Έκλεψαν Rolex 90.000€ και προσπάθησαν να το σκάσουν για Ιταλία αλλά… τους έπιασαν

Μύκονος: Έκλεψαν Rolex 90.000€ και προσπάθησαν να το σκάσουν για Ιταλία αλλά… τους έπιασαν

Μια κλοπή που έγινε στη Μύκονο με θύμα την 61χρονη σύζυγο επιχειρηματία και λεία ένα ρολόι Rolex, αξίας περίπου 90.000 ευρώ. Δυο δράστες, Ιταλοί κατά πληροφορίες, συνελήφθησαν στην… Πάτρα.

Όλα ξεκίνησαν από τη Μύκονο αλλά η αυλαία έπεσε στην Πάτρα, απ’ όπου οι δράστες προσπάθησαν να το σκάσουν με καράβι για Ιταλία, αλλά αντί να περάσουν απέναντι, τους πέρασαν… χειροπέδες.

Στις 16 Αυγούστου, οι δυο δράστες έβαλαν στο μάτι 61χρονη σύζυγο επιχειρηματία και πιο συγκεκριμένα το πανάκριβο Rolex της. Οι δυο δράστες είχαν «στήσει» καρτέρι στη γυναίκα και της επιτέθηκαν στην είσοδο καταστήματος.

Ο ένας από τους δυο, της επιτέθηκε και ήταν τόσο βίαιος, που για να καταφέρει να της πάρει το ρολόι από το χέρι, την έριξε κάτω και την τραυμάτισε. Στη συνέχεια, ανέβηκε στη μοτοσικλέτα όπου τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν. Λίγο μετά, εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα.

Η κινητοποίηση από το αστυνομικό τμήμα Μυκόνου ήταν άμεση και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους βρουν και να τους συλλάβουν το Σάββατο 22 Αυγούστου, πέντε μέρες μετά την κλοπή, στο λιμάνι της Πάτρας πριν φύγουν από τη χώρα, με πλαστά διαβατήρια.

Από τις έρευνες στη Μύκονο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν το χώρο όπου έμεναν οι δράστες και να τους ταυτοποιήσουν. Τόσο στο μέρος όπου διέμεναν όσο και στο όχημα που χρησιμοποίησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστή ταυτότητα, πλαστό δίπλωμα οδήγησης, 5 αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ.

Σε βάρος των δυο δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας.

Τελικά, το Σάββατο (21.08.2020) τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στο λιμάνι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό με το πλοίο και έχοντας στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια.

Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις