Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για την συμμορία ληστών: ‘Ετσι σχεδίαζαν τα “χτυπήματα” – Τα ιλιγγιώδη ποσά

Νέες αποκαλύψεις για την συμμορία ληστών: ‘Ετσι σχεδίαζαν τα “χτυπήματα” – Τα ιλιγγιώδη ποσά
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Στις έρευνες για την εξάρθρωση της συμμορίας συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική
– Στις φυλακές γνωρίστηκαν τα μέλη της
– Η λεία του ξεπερνούσε τα 200.000 ευρώ σε κάθε ληστεία
– Ο σχεδιασμός και οι μηχανές μεγάλου κυβισμού

Ακόμα και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενεπλάκη στις έρευνες για την εξάρθρωση της μεγάλης ληστρικής συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο γνωστός πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, σε πολλές παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι αστυνομικοί αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον 32χρονο πρωταθλητή, καθώς κινούταν με μοτοσικλέτα, πάντα με μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αδυνατούν να ακολουθήσουν.
Κατά συνέπεια, σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τα εξελιγμένα μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να εντοπίζει το στίγμα του συγκεκριμένου ατόμου, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Ιλιγγιώδη ποσά

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η έρευνα για την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας με τις -πάνω από 200- ένοπλες ληστρικές επιδρομές σε Αττική και επαρχία, μάλλον άνοιξε τώρα. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως συνελήφθησαν τα βασικότερα στελέχη της, ανάμεσα τους και ο γνωστός 32χρονος πρωταθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει συγκεκριμένες ληστείες στην επαρχία, με λεία που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ τη φορά.
Εκτιμάται πως τουλάχιστον πέντε συνεργάτες της συμμορίας, κυρίως στην επαρχία, παραμένουν ασύλληπτοι και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται νέες έρευνες, προκειμένου να εξαρθρωθεί πλήρως η πολυδαίδαλη συμμορία.

Έτσι σχεδίαζαν τις ληστείες

Οι κακοποιοί, πριν από κάθε ληστρική τους επιδρομή, είτε στην Αττική, είτε στην επαρχία, παρακολουθούσαν επί ημέρες τον στόχο τους, προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση, τόσο των συστημάτων ασφαλείας, όσο βέβαια και των χρηματικών ποσών που διακινούνταν.
Παράλληλα, χαρτογραφούσαν την περιοχή, προκειμένου να είναι σε θέση να ξεφεύγουν από επαρχιακούς δρόμους, ακόμα και αγροτικά μονοπάτια, χρησιμοποιώντας σε αυτές τις περιπτώσεις μοτοσικλέτες τύπου “Εντούρο”.
Αντιθέτως, στην περίπτωση που ο στόχος βρισκόταν σε αστικό περιβάλλον, χρησιμοποιούσαν μηχανές τύπου “street”, μεγάλου κυβισμού, με οδηγό βέβαια τον έμπειρο πρωταθλητή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα. Κατά συνέπεια και εφόσον διέθεταν την τεχνογνωσία, όταν βγήκαν από τα σωφρονιστικά ιδρύματα, έβαλαν μπροστά το σχέδιο τους για την δημιουργία της συμμορίας. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις