Νέες αποκαλύψεις για το ριφιφί σε θυρίδες στο Νέο Ψυχικό: «Καπνός» κειμήλια απίστευτης αξίας

Εκατομμύρια ευρώ, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους. Αυτά είναι μόνο μερικά απ’ όσα άρπαξαν από τις θυρίδες οι δράστες της διάρρηξης σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στο Νέο Ψυχικό.

Οι έρευνες για το πως κατάφεραν οι δράστες να μπουν στο θησαυροφυλάκιο παραμένουν στο σκοτάδι. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς έγινε το ριφιφί στις θυρίδες της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, αφού το καταγραφικό είναι για 20 μέρες και η μεγάλη κλοπή αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου.

Θύματα της διάρρηξης και της κλοπής έπεσαν τέσσερις γυναίκες. Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος μιας εξ αυτών, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (30.11.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως κατά την προσωπική του εκτίμηση, η κλοπή έγινε είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Click4more Νέο Ψυχικό: “Σπαζοκεφαλιά” η μυθική κλοπή στις θυρίδες – Ποιες είναι οι γυναίκες που έχασαν εκατομμύρια

Η εκτίμησή του αυτή προκύπτει, όπως είπε, από το γεγονός πως η τελευταία μισθώτρια πήγε να δει τη θυρίδα της την 1η εβδομάδα του Αυγούστου και η επόμενη φορά που πήγε ήταν στις 13 Νοεμβρίου όταν και αποκαλύφθηκε το ριφιφί. Σημειώνεται ότι στην αίθουσα του υπογείου όπου βρίσκονται οι θυρίδες δεν υπάρχουν κάμερες, καθώς πρέπει να εξασφαλίζεται το απόρρητο των κατόχων. Κάμερες υπάρχουν μόνο στο σημείο όπου φαίνεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στο θησαυροφυλάκιο. Η τράπεζα, σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη, έχει καταγραφικό για τις τελευταίες 20 μέρες κι έτσι, εκείνος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κλοπή έγινε πιθανότατα στα τέλη του καλοκαιριού.  

Ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε ότι στις θυρίδες είχαν παραβιαστεί και οι δυο κλειδαριές. Από την πελάτισσά του, είπε, οι δράστες πήραν ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, κειμήλια απίστευτης αξίας, παλιά κοσμήματα και πολύτιμούς λίθους που ανήκαν στην οικογένειά της.

Οι έρευνες…

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που διαθέτουν στα χέρια τους οι αρχές είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.

Σ’ αυτό που συμφωνούν οι έμπειροι αστυνομικοί της ασφάλειας, είναι το γεγονός πως αν μη τι άλλο οι δράστες της μεγάλης κλοπής είχαν άριστη πληροφόρηση, όχι μόνο για τις θυρίδες που θα ανοίξουν, αλλά και πώς να φτάσουν αθέατοι στην υπόγεια αίθουσα με τα εντοιχισμένα μεταλλικά κουτιά, που αποτελούν τις μισθωμένες θυρίδες πελατών του υποκαταστήματος.

Το μεγάλο «ριφιφί» καταγγέλθηκε σταδιακά από τα τέσσερα θύματα, από τις 13 μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου

Επίσης με σοβαρότητα ερευνάται το ενδεχόμενο, οι άγνωστοι «ποντικοί» που τρύπωσαν αθέατοι στην υπόγεια αίθουσα ασφαλείας με τις θυρίδες, να είχαν όχι μόνο πολύ καλή πληροφόρηση, αλλά και εκ των έσω ενημέρωση προκειμένου να «σπάσουν» τα συστήματα ασφαλείας και να σηκώσουν ανενόχλητοι από τις θυρίδες των τεσσάρων επώνυμων γυναικών τα μετρητά και τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Επίσης και όσον αφορά στις κάμερες που είναι τοποθετημένες, τόσο στην είσοδο του υποκαταστήματος, όσο και στο εσωτερικό του, οι αστυνομικοί ερευνούν το καταγεγραμμένο υλικό σπιθαμή προς σπιθαμή, μήνες πίσω από την κλοπή, προκειμένου να εντοπίσουν περίεργες κινήσεις ατόμων που ίσως τους δώσουν το πολυπόθητο αρχικό στοιχείο που θα βάλει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τις έρευνες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η κλοπή σημειώθηκε εκείνη την περίοδο, καθώς οι κάτοχοι θυρίδων δεν επισκέπτονται καθημερινά το υποκατάστημα ώστε να ελέγχουν το περιεχόμενο των θυρίδων, που έχουν μισθώσει από την τράπεζα.

Εντύπωση προκαλεί στους Αστυνομικούς το γεγονός πως δεν υπάρχουν, τουλάχιστον εμφανή ίχνη διάρρηξης στο υποκατάστημα, αλλά και στην πόρτα ασφαλείας του υπογείου, που είναι τοποθετημένες οι θυρίδες.

Αντιθέτως τις επίμαχες θυρίδες φέρεται να τις έχουν διαρρήξει με ειδικό εργαλείο, σπάζοντας περίτεχνα τις «γλώσσες» ασφαλείας στις κλειδαριές των θυρίδων.

Ποιες είναι επώνυμες που έχασαν μετρητά και κοσμήματα

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου από την σύζυγο γνωστού αντιπροσώπου μεγάλης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη γυναίκα κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως της άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας περίπου 3.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο θύμα δραστηριοποιείται στο Γενικό Εμπόριο, διαθέτοντας εύρωστη επιχείρηση και κατήγγειλε πως τις αφαίρεσαν από το εσωτερικό τις θυρίδας της, κοσμήματα αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.

Η τρίτη ιδιοκτήτρια θυρίδας, είναι διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία κατασκευής επίπλων με καταστήματα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και κατήγγειλε πως της άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Τέλος, το τέταρτο θύμα είναι γόνος παλιάς πλούσιας οικογένειας των Αθηνών, με καταγωγή από τα Βόρεια προάστια και παλιό αρχοντικό πύργο στα νοτιοανατολικά προάστια τις Αττικής, και κατήγγειλε πως της έκλεψαν 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα άγνωστης αξίας, σίγουρα μεγάλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Δυτική Αττική: Σάλος με τις εικόνες ανηλίκων που ποζάρουν με όπλα – «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε» (video)

Δυτική Αττική: Σάλος με τις εικόνες ανηλίκων που ποζάρουν με όπλα – «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε» (video)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες με ανηλίκους στην Δυτική Αττική, οι οποίοι ποζάρουν με πιστόλια 9 χιλιοστών και καραμπίνες στα χέρια. Οι εικόνες μεταδόθηκαν από το ... Διαβάστε περισσότερα
Βίλια: Ο άνθρωπος «κλειδί» και οι σχέσεις της άτυχης Κινέζας με «ξένους»

Βίλια: Ο άνθρωπος «κλειδί» και οι σχέσεις της άτυχης Κινέζας με «ξένους»

Σε χώρα της Ευρώπης εντόπισαν οι αρχές άνθρωπο που γνώριζε καλά την άτυχη 38χρονη Κινέζα που βρέθηκε νεκρή, μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια. Οι παρέες της με άτομα από τα Βαλκάνια και την Ασία και τα δυο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές.  
Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ληστές μπήκαν με καραμπίνα σε σούπερ μάρκετ

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ληστές μπήκαν με καραμπίνα σε σούπερ μάρκετ

Στιγμές πανικού έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου (23.01.2021) πελάτες και εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη! Ήταν περίπου 18:00 όταν δυο ληστές, οπλισμένος με καραμπίνα, ... Διαβάστε περισσότερα
Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας Γεωργιανών που «έγδυνε» σπίτια σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς

Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας Γεωργιανών που «έγδυνε» σπίτια σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του κυκλώματος Γεωργιανών που διέπραττε κλοπές από σπίτια σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία ... Διαβάστε περισσότερα
Καλλιθέα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του μαχαιρώματος – Χαροπαλεύει η γιαγιά, ήθελε να σκοτώσει και τη μητέρα

Καλλιθέα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του μαχαιρώματος – Χαροπαλεύει η γιαγιά, ήθελε να σκοτώσει και τη μητέρα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του αιματηρού περιστατικού στην Καλλιθέα όπου ένας 29χρονος μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του, ενώ από τύχη γλίτωσε η μητέρα του. Όλα ξεκίνησαν ... Διαβάστε περισσότερα
Στην πυρά εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών – Εντυπωσιακές εικόνες καταστροφής των ουσιών

Στην πυρά εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών – Εντυπωσιακές εικόνες καταστροφής των ουσιών

Εκατόν εβδομήντα πέντε (175) δέματα διαφόρων ναρκωτικών ουσιών καταστράφηκαν, σήμερα, Παρασκευή (22.01.2021). Αποτεφρώθηκαν σε εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία των προβλεπόμενων από τον νόμο μελών ... Διαβάστε περισσότερα