Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέες ποινικές διώξεις για τις υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέες ποινικές διώξεις, μεταξύ άλλων, για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αναμένεται να ζητήσει η ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα που χειρίζεται τις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που υπεγράφησαν επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ζαμανίκα αλλά και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγελου απο την αξιολόγηση πληθώρας στοιχείων μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη κατάθεση του επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρου Θεοδωράκη, θα ζητήσουν με έγγραφό τους συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την περίοδο μετά το 2002 και έως σήμερα, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως οι ανακριτές αξιολογούν μεταξύ αλλων στοιχεία από κατασχέσεις σε σπίτια εμπλεκομένων προςώπων στην υπόθεση των φρεγατών, σύμβαση η οποία δρομολογήθηκε το 1998 αλλά ολοκληρώθηκε επί υπουργείας Παπαντωνίου, όπως και μαρτυρικές καταθέσεις για την ίδια υπόθεση.

Παράλληλα οι εισαγγελείς Διαφθοράς και οι αρμόδιοι ανακριτές συνεκτιμούν και τα στοιχεία από την έρευνα για τους λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου που έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές, δεν έχουν μέχρι σήμερα πεισθεί ότι τα χρήματα των λογαριασμών Κουράκου, προέρχονται όπως η ίδια ισχυρίζεται, από τον πρώην σύζυγό της για την ανατροπή των παιδιών τους. Σημειωτέον ότι η Σταυρούλα Κουράκου και ο Γιάννος Παπαντωνίου έχουν καταδικαστεί για παραλείψεις στη δήλωση του πόθεν έσχες των συγκεκριμένων λογαριασμών σε ποινές φυλάκισης.

Παράλληλα στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν φθάσει νεότερες ενημερώσεις από τις ελβετικές αρχές, προ δεκαπενθήμέρου, για τον εντοπισμό τριών ακόμα λογαριασμών(ο ένας εκ των οποίων αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο) που συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου ενώ εκκρεμεί και αίτημα δικαστικής συνδρομής για την αποστολή όλων των στοιχείων για τους λογαριασμούς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε