Ο Σάββας Ξηρός, έχει ζητήσει να μη νοσηλεύεται πια στο νοσοκομείο των φυλακών αλλά να συνεχίσει τη νοσηλεία κατ’ οίκον. Ωστόσο, παρά τη θετική γνωμάτευση των ιατροδικαστών που κατέθεσαν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το δικαστήριο αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημά του.
Ο δικηγόρος του Σάββα Ξηρού, Σπύρος Φυτράκης, δήλωσε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω την απόφαση των δικαστών από τη στιγμή που ο Σάββας είναι ένα βήμα πριν από το θάνατο».
Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλια, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη δήλωση του για τον Σάββα Ξηρό. Την ημέρα της παρουσίασης της υπόθεση του Αντώνη Σαμπούλου, ο Βασίλης Κικίλιας είχε αναφερθεί στην έκρηξη της βόμβας το 2002 στα χέρια του Σάββα Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά και τότε είχε θυμίσει ότι στις 14 Οκτωβρίου εκδικαζόταν ξανά το αίτημα Ξηρού στο Εφετείο Πειραιά.
Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης