Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νέος Κόσμος: Στο σκοτάδι τα αίτια της οικογενειακής τραγωδίας

Νέος Κόσμος: Στο σκοτάδι τα αίτια της οικογενειακής τραγωδίας

Σοκαρισμένος ο νέος κόσμος από την οικογενειακή τραγωδία της Τρίτης.
Θρήνος κι αναπάντητα ερωτήματα για την αυτοκτονία μητέρας και το θάνατο του 4,5 ετών παιδιού της.
Τι κατέθεσε ο σύζυγός της στην αστυνομία.
Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις τελευταίες δραματικές στιγμές πριν η 40χρονη ρίξει το παιδί και πέσει στο κενό.
“Θέλω τον μπαμπά μου” φώναζε η μικρή Έφη.

Συγκλονισμένος ο Νέος Κόσμος από την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει από το απόγευμα της Τρίτης (19.03.2019) το πανελλήνιο. Από την αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας, που πριν πέσει στο κενό έριξε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου έμενε το μόλις 4,5 ετών κοριτσάκι της.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ήταν εκείνο που ώθησε τη νεαρή μητέρα να σκοτώσει το κοριτσάκι της, πριν δώσει και η ίδια τέλος στη ζωή της. Η γυναίκα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν είχε αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα σε σημείο που να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Τραγική φιγούρα ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας του άτυχου παιδιού. Την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά ήταν η στιγμή που η σύζυγός του είχε βγει στο μπαλκόνι, με τη μικρούλα Έφη στην αγκαλιά της. Σε κατάσταση πανικού προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Προκοπίου Κατσαντώνη, αλλά ήταν κλειδωμένη από μέσα με σύρτη.

Ο άνδρας έδωσε ήδη μια πρώτη κατάθεση στην αστυνομία. Όμως τα όσα είπε δεν ήταν ικανά να ρίξουν φως στο σκοτάδι γύρω από την τραγωδία. Η σύζυγός του, είπε, δεν είχε δείξει σημάδια ψυχολογικών προβλημάτων. Υπήρξαν, είπε, διαστήματα που ήταν κλεισμένη στον εαυτό της, αλλά ποτέ δεν του πήγε το μυαλό πως θα μπορούσε να αυτοκτονήσει, παίρνοντας μαζί της στο θάνατο και το 4χρονο κοριτσάκι της. Σημείωσε ότι στη μεταξύ τους σχέση, δεν υπήρχαν προβλήματα.

Η 40χρονη γυναίκα έριξε πρώτα τη μικρή Έφη στο κενό και μετά βούτηξε και η ίδια. Η γυναίκα έχασε ακαριαία τη ζωή της αλλά το κοριτσάκι είχε σφυγμό όταν έφτασε στο ΕΚΑΒ. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στις 17:40.

Ο Νέος Κόσμος και οι άνθρωποι που ζουν στη γειτονιά, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια η οικογένεια, έχουν να λένε πως ποτέ δεν είχαν καταλάβει πως κάτι μπορεί να πήγαινε στραβά. Μιλούν για μια ήσυχη οικογένεια, για ένα ζευγάρι που ήταν χρόνια μαζί και δυσκολεύτηκε να αποκτήσει το παιδάκι του. Γείτονες της οικογένειας ανέφεραν, επίσης, ότι το 4,5 ετών κοριτσάκι είχε παλιότερα αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας και είχε κάνει εγχείρηση καρδιάς.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Η αδιανόητη τραγωδία έγινε μπροστά στα μάτια μιας γυναίκας, που μένει κοντά στο σπίτι της οικογένειας και των δυο παιδιών της. Έτυχε, την ώρα που η 40χρονη είχε βγει στο μπαλκόνι με το παιδί στα χέρια, να περνούν από κάτω. Τα όσα είπε, περιγράφοντας τις τελευταίες δραματικές στιγμές πριν η μητέρα πέσει στο κενό, μπορούν να λυγίσουν ακόμη και τον πιο σκληρό άνθρωπο.

«Άκουσα φωνές μωρού και κλάματα και γύρισα επάνω και είδα να κρατάει το μωρό έξω από τα κάγκελα. Σάστισα. Λέω, «τι κάνετε;». Δεν μου μίλαγε». «Σας παρακαλώ, πείτε μου τι κάνετε;», επέμεινε η αυτόπτης μάρτυρας να ρωτά τη γυναίκα. «Εσείς τι θέλετε;» της απάντησε. «Το μωρό φώναζε θέλω τον μπαμπά μου».

Γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα» συνέχισε η γυναίκα να ρωτά τη νεαρή μητέρα. «Βγάλετε τα γυαλιά, δεν βλέπετε καλά, δεν το έχω έξω από τα κάγκελα» της απάντησε. Όμως η μάρτυρας επέμεινε: «Μα βλέπω εσάς, τα πόδια σας είναι μέσα από τα κάγκελα και το κορμάκι του παιδιού είναι απ’ έξω».

Μη μπορώντας να πιστέψει τα όσα έβλεπε, η μάρτυρας στράφηκε στον μεγάλο της γιο. Τον ρώτησε αν κι εκείνος έβλεπε πως το κοριτσάκι ήταν έξω από τα κάγκελα, στο κενό. «Ναι μαμά» της απάντησε. Κι εκείνη την ώρα, η αυτόχειρας πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου στο κενό.

Ενστικτωδώς, η μάρτυρας γύρισε να καλύψει τα μάτια της μικρής της κόρης για να μη δει το παιδί να πέφτει από τον 5ο. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει το ίδιο και με τον γιο της. Άρχισε να φωνάζει και αστραπιαία απομάκρυνε τα παιδιά της για μη δουν περισσότερα. Τότε ήταν που είδε τη γυναίκα στο μπαλκόνι με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα.

«Σε παρακαλώ μην το κάνεις! Μην πηδήξεις» λέει με τη φωνή της να σπάει από τους λυγμούς. Την παρακαλούσε, της ζητούσε να της πει τι μπορεί να κάνει για να τη βοηθήσει. «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ» ήταν οι τελευταίες λέξεις της γυναίκας πριν αυτοκτονήσει. Αμέσως μετά, πήδηξε κι εκείνη στο κενό.

Ακούστε τη σοκαριστική μαρτυρία της γυναίκας

Άλλος κάτοικος της περιοχής στο Νέο Κόσμο περιγράφει κι εκείνος με σοκαριστικές λεπτομέρειες τις δραματικές στιγμές. Όλα έγιναν λίγα λεπτά αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά ο άνδρας της νεαρής γυναίκας. Δυο λεπτά πριν η γυναίκα του πέσει, έφτασε στην πόρτα του διαμερίσματος, χτυπούσε για να του ανοίξει αλλά εκείνη είχε κλειδώσει από μέσα.

Ο γείτονας της οικογένειας περιγράφει πως τουλάχιστον δυο άνθρωποι προσπαθούσαν να την πείσουν να μην ρίξει το παιδί και να μην πέσει. Όμως εκείνη έμοιαζε αμετάπειστη. Πέταξε το παιδί και στη συνέχεια το ακολούθησε στο θάνατο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις