Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νιγρίτα: Υπάλληλος των φυλακών «εγκέφαλος» εισαγωγής κινητών στα κελιά

Νιγρίτα: Υπάλληλος των φυλακών «εγκέφαλος» εισαγωγής κινητών στα κελιά
ΦΩΤΟ Αρχείου

Γυναίκα υπάλληλος στις κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών Νιγρίτας συνελήφθη με άλλα δύο άτομα. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διευκόλυνε την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ειδικότερα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, μία υπάλληλος και 2 κρατούμενοι στις φυλακές Νιγρίτας, καθώς και ένας ιδιώτης.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος κ.λπ. αδικήματα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 υπάλληλοι και 2 κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και 3 ιδιώτες.

Νιγρίτα: Αρχηγός υπεράνω υποψίας

Και στις δύο εγκληματικές ομάδες, κύριο ρόλο είχε η υπάλληλος των φυλακών Νιγρίτας, η οποία, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της, αναλάμβανε την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων κ.λπ. αντικειμένων έναντι αμοιβής.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη εγκληματική ομάδα, που απαρτιζόταν από την υπάλληλο και 2 έγκλειστους του Καταστήματος Κράτησης καθώς και έναν ιδιώτη, από τον Νοέμβριο του 2020 έβαλε κρυφά στο Κατάστημα Κράτησης τουλάχιστον 8 κινητά, 2 router, ακουστικά τηλεπικοινωνίας, κάρτες SIM και αναβολικά χάπια.

Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν – πέραν της υπαλλήλου – ένας κρατούμενος και 2 ιδιώτες, οι οποίοι μέσα στο 2020, έβαλαν κρυφά 5 φορές συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η υπάλληλος και ο ιδιώτης, μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος προηγουμένως της είχε παραδώσει 2 κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, 2 κάρτες sim και συσκευασία κάρτας sim, προκειμένου να τα εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, έναντι αμοιβής 900 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στο χώρο εργασίας και στο σπίτι της υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, 2 συσκευές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi), ακουστικά, φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB), ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, κινητό τηλέφωνο, 425 ευρώ και πακέτο σύνδεσης κινητού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε πτέρυγες, κοινόχρηστους χώρους και θαλάμους του Καταστήματος Κράτησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και 8 αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις