Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Noor1: Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Κοντονής

Noor1: Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Κοντονής

Εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για την 17μηνη καθυστέρηση της καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», τον Ιούνιο του 2014, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά εκδόθηκε τον Αυγουστο του 2016. Η απόφαση ωστόσο δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κοντονής έστειλε σχετικό έγγραφο τόσο στον πρόεδρο όσο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία και να ερευνηθούν τυχον ευθύνες για την 17μηνη καθυστέρηση.

Με την απόφαση του δικαστηρίου από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επιπλέον, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προ διετίας εισήγαγε τους δύο τόνους ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Λίγες μέρες μετα η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου κυρία Μαρία Τρουπή άσκησε Εφεση κατά της απόφασης που καταδίκασε σε ισόβια πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους) και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους.

Η έφεση, που υποστηρίζεται από 52σέλιδη αιτιολογική έκθεση, θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν. Η έφεση αφορά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη (που είχε καταδικαστεί σε ισόβια) και τέσσερις ακόμα Έλληνες, που είχαν καταδικασθεί ως απλοί συνεργοί.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις