Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Novartis: Από το 2015 “ξεψαχνίζει” την φαρμακοβιομηχανία το FBI

Novartis: Από το 2015 “ξεψαχνίζει” την φαρμακοβιομηχανία το FBI

– “Φύλλο και φτερό” έκαναν τη φαρμακοβιομηχανία οι πράκτορες του FBI
– Πως παραπλάνησαν τα στελέχη της
– Χρησιμοποίησαν ακόμα και… την γοητεία
– Έτοιμος να καταθέσει δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κώστας Φρουζής

Από το 2015 Αμερικανοί πράκτορες του FBI έκοβαν “βόλτες” στην Ευρώπη αναζητώντας τη διαδρομή του μαύρου χρήματος που έφευγε από τα μυστικά κονδύλια της Novartis.

Τα κλιμάκια των Αμερικανών πρακτόρων, καμουφλαρισμένα πίσω από διάφορους ρόλους “βιτρίνα”,  υποδύομενα άλλοτε τους επενδυτές κεφαλαίων  που αναζητούν ευκαιρίες γρήγορου επενδύσεων,  αναζητούσαν προσεκτικά τα πρόσωπα που ήταν συνδεδεμένα με τα ηγετικά κλιμάκια της novartis με σκοπό να τους παγιδεύσουν και να αρχίσουν να συγκεντρώνουν στοιχεία.

Και… η γοητεία στο “παιχνίδι”

Ακόμα και… καλλίγραμμες Αμερικανίδες στελέχη του FBI επιστρατεύτηκαν προκειμένου να ακολουθήσουν τη διαδρομή του μαύρου χρήματος κάνοντας μάλιστα τα “γλυκά μάτια” σε ευάλωτα στελέχη της Novartis με αδυναμία στο αδύναμο φύλο.

Άλλωστε πριν το FBI ξεκινήσει μία διεθνή επιχείρηση, πρώτα “ξεσκονίζει” το προφίλ των ανθρώπων που έχει βάλει στο μικροσκόπιο του και συγκεντρώνει κάθε πληροφορία και λεπτομέρεια για την προσωπική και επαγγελματική ζωή του στόχου ώστε να εντοπίζει τα αδύναμα σημεία.

Κάπως έτσι φαίνεται πώς πλησίασαν Αμερικανοί πράκτορες τα στελέχη της Novartis στην έδρα της εταιρείας στην βασιλεία της Ελβετίας ξετυλίγοντας σταδιακά το “μίτο της Αριάδνης” που θα τους οδηγούσε τελικά στην πηγή του μαύρου χρήματος.

Η “ασφυξία” στο στέλεχος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Πληροφορίες που όμως ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, αναφέρουν πως κάπως έτσι πράκτορες του FBI κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 44χρονο χημικό από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το άτομο που το 2017 αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Χίλτον στο κέντρο της Αθήνας.

Το ημερολόγιο έδειχνε 1-1-2017 όταν ο διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας άκουγε με έκπληξη τον 44χρονο που κρατούνταν από τα κάγκελα του 13ου ορόφου του Χίλτον να του λέει με δάκρυα στα μάτια “δεν θα φορτωθώ εγώ όλες τις αμαρτίες της Novartis”.

Τότε ήταν και η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό άκουγε για το σκάνδαλο της Novartis.

“Περιμένω να καταθέσω”

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του  Κώστα Φρουζή, Μιχάλης Φαράντος,  δηλώνει πως ο πρώην αντιπροέδρος της Novartis είναι έτοιμος να καταθέσει στην Δικαιοσύνη.

Μάλιστα εκφράζει την απορία του γιατί δεν έχει κληθεί ακόμα, από τη στιγμή που το όνομά του αναφέρεται στην δικογραφία, μιας και βρίσκεται στην Ελλάδα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις