Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο “Ελ Τσάπο της Ευρώπης” σκοτώθηκε στον Νέο Κόσμο

Ο “Ελ Τσάπο της Ευρώπης” σκοτώθηκε στον Νέο Κόσμο
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Πεδίο ξεκαθαρίσματος αιματηρών διαφορών ανάμεσα σε Κολομβιανούς “βαρόνους” της κοκαΐνης και την ευρωπαϊκή Μαφία διακίνησης ναρκωτικών, είχε γίνει το καλοκαίρι του 2017 η Αθήνα και συγκεκριμένα ο Νέος Κόσμος όπου είχε βρεθεί δολοφονημένος “Ελ Τσάπο της Ευρώπης”.

Ο Βέλγος υπήκοος ιταλικής καταγωγής, Λουίντζι Βανσέρι, ο “Ελ Τσάπο της Ευρώπης”, όπως ήταν το προσωνύμιό του ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ναρκέμπορους τις “Γηραιάς Ηπείρου”.

Έπειτα από δύο χρόνια επισταμένων ερευνών, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν την εκτέλεση του ναρκέμπορου, απλώνοντας τα “δίχτυα” τους μέχρι και την Κολομβία, όπου ο 56χρονος Βέλγος είχε θανάσιμη διαφορά με έναν από τους μεγαλύτερους “βαρόνους” κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής.

Δράστες της δολοφονίας του ΙταλοΒέλγου είναι δύο Αλβανοί που έχουν τα προσωνύμια “Τόνι” και “Βίνι”, ενώ ο άνθρωπος που έστησε τα δολοφονικό ραντεβού του Βανσέρι με τους δύο εκτελεστές του είναι, επίσης, Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια τις προηγούμενες ημέρες στην Κακαβιά κι ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα για Αλβανία.

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν ο Βανσέρι “έριξε” στα λεφτά, από φορτία κοκαΐνης, τον Κολομβιανό μεγαλοβαρόνο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να απαγάγει και να κρατά όμηρο το “δεξί χέρι” του ΙταλοΒέλγου, στην εγκληματική οργάνωση που είχε δημιουργήσει.

Έπειτα από απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές, οι δύο άνδρες φάνηκε να τα βρίσκουν, καθώς ο Βανσέρι συμφώνησε να επιστρέψει τα χρήματα που χρωστούσε στο “βαρόνο” της κόκας. Το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων είχε κλειστεί σε περιοχή της Σαραγόσα στην Ισπανία, όπου άλλωστε ο Βανσέρι ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Το τι έγινε στο συγκεκριμένο ραντεβού παραμένει άγνωστο, γεγονός, όμως, είναι πως η νέα επαφή, ώστε οι δύο πλευρές να τα βρουν, κλείστηκε στην Αθήνα στης 10/6/2017 όπου ο 56χρονος θα ερχόταν σε επαφή με έναν Αλβανό που ακούει στο μικρό όνομα “Μέτα” και φέρεται άνθρωπος εμπιστοσύνης του Κολομβιανού “βαρόνου” της κοκαΐνης.

Πράγματι ο Βανσέρι όταν έφθασε στην Ελλάδα ως τουρίστας, ήλθε αμέσως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον “Μέτα”, ο οποίος του είπε να συναντήσει στον Ν. Κόσμο τον “Τόνι” και τον “Βίνι”, ώστε να έλθουν σε συνεννόηση και να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που χρωστούσε στο “βαρόνο” από την Κολομβία.

Βέβαια στον Ν. Κόσμο είχε στηθεί το σκηνικό της εκτέλεσης, καθώς οι δύο Αλβανοί πυροβόλησαν τον ΙταλοΒέλγο μεγαλέμπορο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μ’ ένα 32αρι περίστροφο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας, ο Βανσέρι ήταν καταζητούμενος σε τουλάχιστον τρεις χώρες της Ευρώπης: το Βέλγιο την Ελβετία και την Ισπανία, κατηγορούμενος για εκτεταμένες μεταφορές κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική και για το λόγο αυτό άλλαζε συνεχώς ταυτότητες, αλλά και πρόσωπα, με διάφορες μεθόδους μεταμφίεσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις