Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση – Καρέ, καρέ η άγρια δολοφονία στον Κορυδαλλό

Το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση – Καρέ, καρέ η άγρια δολοφονία στον Κορυδαλλό

Άγρια δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του αείμνηστου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σκότωσε τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και μάλιστα με 17 μαχαιριές στο λαιμό και το στήθος.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ακόμα παραμένουν συγκεχυμένα, πλην όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η δολοφονία έχει να κάνει με τις διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι δυο συνεργοί, όσον αφορά στην υπερασπιστική γραμμή και τις αρνήσεις τους στις κατηγορίες, που θα χρησιμοποιούσαν εν όψει της δίκης για την άγρια δολοφονία του Μιχ. Ζαφειροπουλου.

Ωστόσο οι αστυνομικοί, που άλλωστε γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, εντός και εκτός φυλακών, εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του Αρμπέν Μπάκο να έχει να κάνει με λόγους αντεκδίκησης, στα πλαίσια του ακήρυχτου αιματηρού πολέμου των “νονών” τις νύχτας.

Ο Αρμπέν Μπάκο, πιο γνωστός και ως ο “μακελάρης του Μικρολίμανου”, καθώς το Νοέμβριο του 2014 είχε ανοίξει πυρ με Καλάσνικοφ εναντίον θαμώνων καταστήματος στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας δεκάδες από αυτούς, είχε μεταφερθεί χθες το πρωί από τις φυλακές Δομοκού στο Κορυδαλλό, καθώς θα δικάζονταν ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου μαζί μ’ έναν συμπατριώτη του που θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του αείμνηστου δικηγόρου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν από τις κάμερες των φυλακών, που κατέγραψαν το περιστατικό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι δυο συνεργοί κάθονταν σε έναν από τους πάγκους στην 5η πτέρυγα των φυλακών και συζητούσαν για την επικείμενη δίκη, παρουσία ενός Έλληνας κρατούμενου, άσχετου με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως είδαν στις κάμερες οι Αστυνομικοί, κάποια στιγμή οι δυο συγκατηγορούμενοι άρχισαν να φωνάζουν και ξαφνικά ο Έλληνας κατάδικος σηκώνεται και αστραπιαία πιάνει τα χέρια του Αρμπέν Μπάκο και τα “δένει πίσω από την πλάτη του θύματος.

Την ίδια στιγμή ο Αλβανός δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου, σηκώνεται από την θέση του και μ’ ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι που έβγαλε από την τσέπη του, αρχίζει να καταφέρνει χτυπήματα στο λαιμό και την θωρακική χώρα του Μπάκο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει επί τόπου.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση και σχηματίζουν δικογραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βάρος των δυο κρατουμένων, εκτιμούν πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν είναι άλλο από τις διαφορές που είχαν οι δυο συγκατηγορούμενοι, σε σχέση με την δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου και κυρίως το γεγονός πως πίεζε ο ένας των άλλο να πάρει όλες τις ευθύνες επάνω του.
Ωστόσο και επειδή ο κόσμος της φυλακής είναι ένας κόσμος με τα δικά του μυστικά, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του Μπάκο να εντάσσεται στα πλαίσια του αιματηρού πολέμου που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στον Ελληνικό υπόκοσμο, με εκατέρωθεν δολοφονίες.

Άλλωστε ο Μπάκο το Μάιο του 2017 είχε προσπαθήσει μέσα στις φυλακές να σκοτώσει γνωστό “νονό” τις νύχτας χωρις όμως να τα καταφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες που ερευνά η Ασφάλεια Αττικής, την εντολή για την συγκεκριμένη απόπειρα, είχε πάρει ο Μπάκο, με την ανάλογη βέβαια υπόσχεση για αμοιβή, από άλλον κρατούμενο, οποίος είχε διαφορές με τον Έλληνα κακοποιό.
Μεταξύ του Μπάκο και του εντολέα προκλήθηκε μια έντονη θανάσιμη εχθρότητα, καθώς ο Αλβανός πιστολέρο ζητούσε όλα τα χρήματα για το αποτυχημένο “συμβόλαιο θανάτου”, ενώ ο εντολέας του αρνούνταν να του δώσει το αντίτιμο των χρημάτων, καθώς ο Μπάκο δεν είχε καταφέρει να φέρει σε πέρας την “αποστολή” του.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις