Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο κλέφτης με τα χρυσά… δάκτυλα – Είχε αρπάξει απίστευτα ποσά

Ο κλέφτης με τα χρυσά… δάκτυλα – Είχε αρπάξει απίστευτα ποσά

Τον “χρυσοδάκτυλο” διαρρήκτη που είχε ρημάξει τα χρηματοκιβώτια κοσμηματοπωλείων και των εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, κατάφερε να βάλει στο χέρι το Τμήμα Διαρρηκτών και Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε.

Πρόκειται για έναν 34χρονο από τον Άλιμο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς του Διαρρηκτών της Ασφαλείας Αττικής την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μαζί με δυο συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐα, και μια απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίου στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος θεωρείται “επιστήμονας” στην κοπή χρηματοκιβωτίων με οξυγόνο και μάλιστα από την λεία που είχε αποκομίσει, περίπου 200.000 ευρώ, σκέπτονταν να επενδύσει σε κατάστημα στο Κερατσίνι, στο οποίο θα έμπαινε ως μέτοχος με σκοπό βέβαια να νομιμοποιήσει τα κέρδη του από τα χρηματοκιβώτια που είχε ανοίξει.
Ωστόσο η δουλειά “τσάκισε” την τελευταία στιγμή, καθώς οι ιδιοκτήτες της εμπορικής επιχειρήσεις στο Κερατσίνι κατάλαβαν πως ο “επενδυτής”, μάλλον δεν έχει σοβαρούς σκοπούς και βέβαια τα χρήματα που θα επένδυε στην επιχείρηση δεν προερχόταν από διαφανής διαδικασίες.
Σε ό,τι αφορά στην παράνομη δραστηριότητα του 34χρονου από τον Άλιμο, εδώ και μήνες μαζί με τους συνεργούς του παρακολουθούσαν κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κορυδαλλό και όταν βεβαιώνονταν για τα τρωτά σημεία της επιχείρησης, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.
Αρχικά απομόνωναν τους συναγερμούς, τους οποίους “έπνιγαν” σ’ ένα κουβά με νερό και στην συνέχεια πραγματοποιούσαν την διάρρηξη. Με το που έμπαιναν στο εσωτερικό της επιχείρησης, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κόψουν και να απομονώσουν με ηλεκτρονικό μηχάνημα, τα καλώδια του σταθερού τηλεφώνου ώστε να μην δίδει ενδεχομένως κάποιο σήμα σε ιδιωτική Εταιρεία φυλάξεις.
Από εκεί και έπειτα αναζητούσαν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, το οποίο έκοβαν με οξυγόνο και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Μόνο από μια διάρρηξη που έκαναν σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στο πρώτο όροφο πολυκατοικίας, άρπαξαν σε μετρητά περίπου 200.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις