Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο “μάγειρας” πίσω από τα τρομοδέματα! Το σχέδιο Γοργοπόταμος και η Επαναστατική Αυτοάμυνα

Ο “μάγειρας” πίσω από τα τρομοδέματα! Το σχέδιο Γοργοπόταμος και η Επαναστατική Αυτοάμυνα

– Τον “μάγειρα” βλέπουν πίσω από τα 8 τρομοδέματα
– Ο ίδιος άνθρωπος”έφτιαξε” τα τρομοδέματα και την βόμβα που στάλθηκε στην Τσατάνη
– Οι τρομοκράτες πήραν εντολές από “συντρόφους” μέσα από την φυλακή αλλά και το εξωτερικό
– Φόβοι για την νέα οργάνωση “Επαναστατική Άμυνα”

Στην κυριολεξία τελευταία στιγμή πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τα 8 τρομοδέματα πριν φθάσουν στο προορισμό τους και εκτεθεί η χώρα ανεπανόρθωτα στο διεθνές περιβάλλον.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα 8 εκρηκτικά δέματα πριν φθάσουν στους παραλήπτες τους, όπως ο Γερούν Νταϊσεμπλούμ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας με αποστολείς όπως ο Γκίκας Χαρδούβελης αλλά και γνωστά ονόματα της Πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας μας, οικονομολόγοι και γνωστά πρόσωπα, τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν στης “μνημονιακές” κυβερνήσεις.

Παράλληλα αρκετά από τα πακέτα αναγράφουν ως παραλήπτες εκπρόσωπους διεθνών οίκων αξιολόγησης όπως η Moody’s και η Standard and Pours, σε χώρες τις Ευρώπης.

Όλοι οι μηχανισμοί είναι πανομοιότυποι με αυτόν που εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, δηλαδή αποτελούνται από πυρίτιδα πυροτεχνημάτων, ποσότητας όχι παραπάνω από 35 γραμμάρια, μια μπαταρία των 9 volt, καλώδια, ένα μανταλάκι και αντίσταση λυχνίας που ουσιαστικά αποτελεί τον πυροκροτητή του μηχανισμού.

Όπως λένε οι ειδικοί, το συγκεκριμένο είδος του μηχανισμού είναι έτσι κατασκευασμένος και με επιλεγμένα υλικά, ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός του από τα ειδικά μηχανήματα “X ray”, καθώς είναι κατασκευασμένα να “ακτινογραφούν” βιομηχανικές εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές με μεταλλικά μέρη και βέβαια ποσότητες εκρηκτικών πέραν του μισού κιλού.

Κατά συνέπεια ο άνθρωπος που κατασκεύασε αυτούς του μηχανισμούς είχε απόλυτη γνώση της λειτουργίας των συγκεκριμένων μηχανημάτων, ενώ στο Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο τις ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να έχει λάβει συμβουλές από “συντρόφους” του στο εξωτερικό με δεδομένο το γεγονός πως την εντολή για την κατασκευή των τρομοπακέτων αλλά και τους παραλήπτες την έλαβε μέσα από τις φυλακές όπως εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική.

Μάλιστα και όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το Newsit.gr, ο κατασκευαστής, τόσο των τρομοδεμάτων, όσο και τις βόμβας που εξερράγη στο σπίτι της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στην οδό Χ. Τρικούπη, είναι το ίδιο πρόσωπο και μάλιστα φέρεται να έχει απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν εξαρθρώνονταν η ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού που μαζί με τους “Πυρήνες” είχαν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο “Γοργοπόταμος”.

Πρόκειται δηλαδή για άτομο που έφερε, στους κωδικούς που αντήλλασαν τα μέλη τις “Συνωμοσίας” το προσωνύμιο “μάγειρας”, προφανώς διότι “ανακάτευε” τις εκρηκτικές ύλες.

Το πρόσωπο αυτό, του οποίου την ταυτότητα ακόμα δεν γνωρίζουν στην Αντιτρομοκρατική, φέρετε να έχει δημιουργήσει μια κλειστή ολιγομελή ομάδα, η οποία προετοιμάζει τα χτυπήματα και μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το γεγονός μεγάλο χρονικό διάστημα, τα άτομα αυτά να βρίσκονται στην επαρχία και όχι στην Αθήνα.

Στο μεταξύ ο μεγάλος άγνωστος για την Αντιτρομοκρατική δεν είναι άλλος από την οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, η οποία ήδη έχει χτυπήσει κλούβα των ΜΑΤ στην οδό Χ. Τρικούπη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με Καλάσνικοφ, ενώ φαίνεται πως είναι πίσω και από των εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο Α/Τ Δάφνης το περασμένο μήνα.

Για την συγκεκριμένη οργάνωση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί είναι λιγοστά και τους προβληματίζει το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα “βλέπουν” αναβάθμιση τις δράσης της και βέβαια δεν είναι σε θέση στην ΕΛ.ΑΣ να αποκλείσουν το ενδεχόμενο το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης να έχει ακόμα και νεκρό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε