Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οδηγός ταξί εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους επιβάτες – Πως δρούσε

Οδηγός ταξί εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους επιβάτες – Πως δρούσε
photo αρχείο intime

Ακόμη 6 περιπτώσεις απάτης από 25χρονο οδηγό ταξί σε βάρος ηλικιωμένων πελατών εξιχνίασε το  Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

Να σημειωθει πως σε βάρος του οδηγού ταξί, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος «χτυπούσε» βραδινές ώρες έξω από νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες.

Μετά το τέλος της διαδρομής ο οδηγό ταξί τους υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά. Για τη συναλλαγή, χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που έμοιαζε με συσκευή POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής τους κάρτας.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν. Στη συνέχεια, ο 25χρονος μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες κάρτες και τα PIN, έκανε ανάληψη χρηματικών ποσών και αγορές προϊόντων.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο κατηγορούμενος οδηγός αποκόμισε συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ποσό 17.500 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις