Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου ανάμεσα στους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη

Οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου ανάμεσα στους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη
Φωτογραφία Eurokinissi

Αναγωρίστηκε -από φωτογραφίες που της έδειξαν στην Ασφάλεια- ένας από τους χρυσαυγίτες που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της επίθεσης κατά της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, σήμερα το μεσημέρι κοντά στο εφετείο, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο χρυσαυγίτης αναγνωρίστηκε από την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, επισημαίνοντας όμως ότι δεν είναι το άτομο που τη χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Η ίδια επίσης έχει δηλώσει ότι θυμάται τα χαρακτηριστικά του ατόμου που τη χτύπησε και αν τον δει θα μπορέσει να τον αναγνωρίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου στο παρελθόν, και από τα δραστήρια μέλη του νεοναζιστικού κόμματος.

Ήδη αναζητήθηκε από κλιμάκια αστυνομικών στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη την ώρα που περίπου 40 χρυσαυγίτες ήταν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, απέναντι από το εφετείο, και μοίραζαν «τρικάκια» για την επέτειο της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, πριν από τέσσερα χρόνια στο Νέο Ηράκλειο, όταν κάποια γυναίκα τους φώναξε φασίστες μέσα από λεωφορείο.

Τότε, περίπου 15 από τους συγκεντρωθέντες, πέρασαν απέναντι που ήταν η στάση των λεωφορείων και χτύπησαν την δικηγόρο, ενώ τραυματισμό δήλωσαν επίσης μια αρχιτέκτονας και μια καθηγήτρια ιταλικών που ήταν και αυτές στη στάση.

Λίγο αργότερα, προσήχθησαν 25 άτομα στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι διότι δεν αναγνωρίστηκαν απ’ τις παθούσες, καθώς αυτοί που προέβησαν στις βιαιοπραγίες έφυγαν αμέσως από το σημείο.

“Έτρεξε και μου έριξε μπουνιά”

Τις σοκαριστικές στιγμές της επίθεσης περιέγραψε μετά την κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Κουνιάκη, η οποία ήταν μία εκ των δύο γυναικών που ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα χρυσαυγιτών.

«Έτρεξε από απόσταση πέντε μέτρων και μου έριξε μπουνιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρούσα πως δεν υπήρχε περίπτωση να μας χτυπήσουν, επειδή ήμασταν έξω από το Εφετείο και δεν θα είχαν το θράσος να το κάνουν», δήλωσε η κ. Κουνιάκη.

«Υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα μπορούσαν να είχαν σχηματίσει κλοιό ή και να τους συλλάβουν», τόνισε η κ. Κουνιάκη, αναφέροντας πως ανάμεσα στους προσαχθέντες δεν ήταν ούτε το στέλεχος της Χ.Α Σωτήρης Δεβελέκος, ούτε ο δράστης του περιστατικού, τον οποίο υπογράμμισε πως μπορεί να τον αναγνωρίσει.

Η κ. Κουνιάκη στις δηλώσεις της πρόσθεσε πως τις χτύπησαν «επειδή φωνάζαμε και κατάλαβαν ότι είμαστε ενάντιά τους», ενώ συμπλήρωσε πως ο Σωτήρης Δεβελέκος θα έπρεπε να είχε συλληφθεί. «Ξέρει πάρα πολύ καλά τι έγινε και δεν έκανε καμία προσπάθεια για να αποτρέψει την επίθεση», τόνισε. «Αφού σε αυτούς που προσήχθησαν, δεν ήταν αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να κινηθεί δίωξη για όλους», πρόσθεσε.

«Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις