Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι απάτες… καλά κρατούν – Συνεχείς έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Οι απάτες… καλά κρατούν – Συνεχείς έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο των συντονισμένων ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες, η μία από τις οποίες αφορά σε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και η άλλη απάτη σε βάρος του Ι.Κ.Α.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονης οδοντιάτρου στην Αθήνα, η οποία όπως προέκυψε δεν είχε εκδώσει οχτώ αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς, διαφόρων χρηματικών ποσών, για τις διαχειριστικές περιόδους 2011 και 2012.

Επιπλέον, από το φορολογικό έλεγχο, διαπιστώθηκε η μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του τηρούμενου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων για το πρώτο πεντάμηνο του 2010 και τα έτη 2011 και 2012, καθώς επίσης η μη καταχώρηση δύο ασθενών στο τηρούμενο Βιβλίο Ασθενών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 52χρονης υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Και νέα περίπτωση παράνομης σύνταξης χηρείας

Σε άλλη περίπτωση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 58χρονου Έλληνα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), σύνταξη χηρείας, λόγω θανάτου της πρώτης συζύγου του.

Ειδικότερα, από την έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος έκανε δεύτερο γάμο τον Αύγουστο του 2009, τον οποίο δεν δήλωσε όπως όφειλε στο Ι.Κ.Α., με αποτέλεσμα να λαμβάνει παράνομα, μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2013, σύνταξη χηρείας.

Το συνολικό ποσό που ο 58χρονος έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημία του Ιδρύματος, υπολογίζεται τουλάχιστον στις 18.736 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πτυχίο στην… απάτη! Νέα στοιχεία φωτιά για τη δράση του “γιατρού” της Σκύρου (VIDEO)

Δεν δήλωσε ότι ξαναπαντρεύτηκε για να παίρνει σύνταξη χήρου

Βόλος: Η γυναίκα που έδωσε 1.000€ για να κερδίσει 6.000€ – Η απίστευτη υπόθεση που προκαλεί πολλές συζητήσεις!

Θεσσαλονίκη: Μία από τις αγγελίες σε εφημερίδα έκρυβε τη μεγάλη… γυναικεία απάτη!

Το πιο γνωστό κόλπο… πουλάει ακόμη! Προσοχή στους απατεώνες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε